Det gav større økonomisk og arbejdsmæssige gevinst end forventet, da svineproducent Jens Henrik Andersen fra Bogense samlede sin produktionen fra tre satellit-gårde til én ny slagtesvinestald.

Indtil februar 2017 havde Jens Henrik Andersen, som del af et familieforetagne, drevet en svineproduktion med 815 søer, fedet 18.000 grise på tre forskellige gårde ved Bogense og solgt resten som 30-kilosgrise. For halvandet år siden blev netop slagtesvineproduktionen samlet på samme gård, hvor klimastaldene ligger.

- Vi lavede den nye stald med 5.000 stipladser for at få en stald, der var arbejdsmæssigt tidssvarende, og det har givet meget mandskabsmæssigt. Samtidig har vi beholdt en tidsvarende stald på en anden ejendom, der er fra 2012, så vi samlet har 7.000 stipladser.

...Bare det at lukke et hold grise ud tager nu tre kvarter mindre for to mand, end tidligere...

- I dag laver vi 28.000 slagtesvin med det samme mandskab, som da vi lavede 18.000. Regner du det ud er det en produktionsforøgelse på ca. 50 procent, og det kan jo meget tydeligt ses på lønomkostningen pr. produceret slagtesvin, der er faldet med ca. 11 kroner, vurderer Jens Henrik Andersen, der driver produktionen med sin bror og far samt seks fuldtidsansatte.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind