Dyrevelfærd kan ikke stå alene, siger chefforsker Vivi Aarestrup Moustsen fra Seges Svineproduktion. Hun mener, at faktorer som miljø og klima også er vigtige elementer i debatten.

Dyrevelfærd er et emne, der optager stadig flere danske forbrugere. De nyeste tal fra Coop Analyse viser, at andelen af kunder, som mener, der er mere fokus på dyrevelfærd er steget fra 59 procent til 78 procent. I en analyse fra YouGov svarer 63 procent, at de foretrækker kød fra dyr, der har haft et godt liv.

Spørgsmålet er så, hvad der egentlig definerer et godt griseliv? Coop indførte i 2016 mærkningen Dyrevelfærdshjertet, som tildeles produkter fra dyr, som har haft det ekstra godt. For eksempel mere plads end det, som loven kræver

...Der skal være en balance mellem den samlede velfærd og så hele pakken med klima og miljø...

Men et godt griseliv kan ikke kun defineres på, hvor meget plads grisen har, eller om der er krølle på halen. Det siger Vivi Aarestrup Moustsen, som er chefforsker hos Seges Svineproduktion.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind