Torben Hauskov håber, forbrugerne i fremtiden kan nøjes med at skulle forholde sig til én mærkningsordning, som skal dække både velfærd, klima og miljø. Det skal styrke branchens image.

Der er ellers mærker nok på danske fødevarer. Mærker, som bedyrer varens kvalitet, bæredygtighed, dyrevelfærd, sundhed, renhed. Og så videre. Det erkender Torben Hauskov, der er formand for Danske Svineproducenter. Alligevel synes han, certificering er en god ting.

Ulempen ved de mærkningsordninger, der allerede er her, er, at hvert enkelt mærke, kun garanterer for sin specifikke ting, for eksempel at grisen er økologisk, medicinfri eller har groet på friland. Mærket siger ikke noget om forholdene på den øvrige del af bedriften.

...Vi skal vise, hvor dygtige vi er til at holde styr på ressourcerne, når vi fremstiller det her kød...

Torben Hauskov vil i stedet gerne have én certificering, der omfatter hele bedriften og produktionen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind