Lyt til artiklen:

Danish Agros maskinforretninger investerer i fælles bremsestand

00:00
Hastighed: ???x
02:56

Hos de fem Danish Agro-ejede forretninger har man i de senere år oplevet en øget interesse fra kunderne i at få styr på sikkerheden. Der bliver solgt større maskiner og dertil også større vogne, hvilket stiller store krav til bremserne, lyder det fra forretningerne, som onsdag den 22. september fik uddannelse i deres fælles nye bremsestand.

- Flere traktorer og vogne bliver godkendt til Tempo 40-kørsel, hvilket også har skærpet kravene til bremserne. Ved den almindelige godkendelse (30 km/t) skal vognen kunne yde en bremsekraft på minimum 30 procent af vognens totalvægt, hvorimod de Tempo 40-godkendte skal helt op på 50 procent - og derfor skal bremserne jo virke korrekt, ellers kan det gå helt galt, forklarer Jim Thygesen, adm. Direktør hos A.P. Jørgensen og Ringe Maskinforretning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-2
Onsdag den 22. september var der gennemgang af bremsestanden med mekanikere fra de fem maskinforretninger. Foto: Traktor & Høst.

Allerede sidste år satte Traktor Høst gang i et initiativ, hvor de sammen med en samarbejdspartner i fire uger testede vognene i hver af de fire Traktor Høst-afdelinger. Her kunne kunderne booke en tid til at få tjekket deres bremser igennem og hvis der var behov for en reparation kom der også styr på det. De vogne, som krævede en reparation, blev derefter testet igen fire uger senere. Der var god tilslutning fra kunderne og det fødte idéen til, at der var grobund for selv at anskaffe sig en bremsestand.

- Sidste år oplevede vi en god tilslutning i både Kolding og Hinnerup - desværre gjorde Covid-19, at vi ikke kunne eksekvere i vores to andre afdelinger i Hvam og Brønderslev. Men vi så, at der var grobund for bremsetests og gik derfor i dialog med de øvrige forretninger. Og så står vi her i dag og er klar til at lave bremsetest i 11 afdelinger fordelt rundt i landet - så det bliver også lettere for vores kunder, fortæller Henrik Thomsen, administerende direktør hos Traktor Høst.

rich-media-3
En Bednar-harve på bremse-standen i Kolding. Foto: Traktor & Høst.

På Sjælland giver det mulighed for, at hverken afstand, planlægning eller timing bliver et problem for hverken kunder eller værksteder. Og at alt kan klares ét sted

- Der er jo både en stor fordel i det for os som forretninger og også for vores kunder, fordi det giver fleksibilitet, mulighed for at planlægge og koordinere, når vi ved, at vi har en bremsestand ca. 15 uger om året i en af vores forretninger - og det er jo bare her på Sjælland, fortæller Dan Nielsen, adminsterende direktør hos Røstofte Maskiner.

Med et bredt produktprogram, hvori der indgår vogne fra flere leverandører, ønsker forretningerne også at give deres kunder størst mulig sikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har naturligvis fortsat et ønske om at blive vores kundernes foretrukne vognleverandører, da vi både er leveringsdygtige i 2- og 3-akselvogne fra Claas, Fliegl og VM Dina. Derfor skal vi også sikre os, at vores kunderne kører så sikkert som muligt ude på vejene, siger Jan Pedersen, adminserende direktør hos Vinderup Maskiner.

I pressemeddelsen fortæller forretningerne, at bremsestanden bliver ugentligt flyttet mellem forretningerne og man kan kontakte sin lokale forhandler for at høre, hvornår den er hos dem.

rich-media-5
Der er tale om en fleksibel bremse-stand, som kan flyttes mellem de fem maskinforretniners mange afdelinger. Foto: Traktor & Høst.