Lyt til artiklen:

Jubilæumslegat til 22-årig

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Fornyelig var Dansk Maskinhandlerforening på besøg hos Maskincenter Roskilde for at overrække Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat til 22-årige Mads Nørskov Kristiansen.

I indstillingen som foreningen modtog, blev der sendt mange roser i Mads' retning, der står blandt andet:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

"Mads havde et utroligt højt startniveau og en vilje til at lære, da han kom til os. Han har en meget lille fejlprocent og håndterer opgaver med et solidt overblik. Han er altid tjenestevillig og har et godt humør - han er en rigtig holdspiller."

Mads sluttede af med et flot 12-tal i sin svendeprøve. Derudover har han hele vejen igennem uddannelsen haft rigtig gode karakterer. Det har han, selvom han har fået ekstra udfordringer på uddannelsens talentspor, som betyder, at han har haft nogle fag på et højre niveau end normalt.

På spørgsmålet om hvad der har drevet ham til at få så gode karakterer, siger Mads:

- Det er ikke karaktererne som sådan, der har drevet mig, men når man interesserer sig for noget, så gør man sig jo også mere umage og graver lidt dybere for at få mere viden og lære mere, siger legatmodtageren.

Fulgte montørernes arbejde i sit fritidsjob

- Jeg er vokset op i et almindeligt villakvarter, men da jeg var 16 år, begyndte jeg at hjælpe på en gård, som lå lige ved siden af, hvor jeg boede. Jeg begyndte at køre traktor og lave lidt service på maskinerne. Jeg havde tidligere rodet med biler og været i praktik hos en automekaniker, så det med maskinerne fangede min interesse. Det var altid spændende, når der kom en montør fra Maskincenter Roskilde og for eksempel skulle lave service på mejetærskeren. Så fik jeg lov til at følge med i, hvad de lavede og hjælpe lidt til. Det var også den landmand der pressede lidt på for, at de skulle tage mig i lære, og det gjorde de heldigvis, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mads er nu fastansat hos Maskincenter Roskilde, og satser på at blive ved med det i mange år, men han har også planer om at tage på eventyr.

- Mit håb er, at der kommer helt styr på Corona, og at jeg til efteråret kan komme til Australien med Claas og arbejde på et værksted dernede. Jeg gælder mig helt vildt til den oplevelse, da jeg har talt med en kollega og nogen fra skolen, som har været afsted, og de siger det er en virkelig stor oplevelse, så den vil jeg også gerne have. Jeg kunne også godt tænke mig at rejse lidt rundt derovre, men det ved jeg ikke om bliver muligt i forhold til Corona, men nu må vi se, hvordan det udvikler sig, siger Mads.

Danmarks Bedste Lærling

- Hvis jeg skal fremhæve én rigtig god oplevelse i forbindelse med min uddannelse, så er det, at jeg meldte mig til Danmarks Bedste Lærling. Det var sjovt at være med og gav mig en rigtig god ro, da jeg efterfølgende skulle til min rigtig svendeprøve, fordi jeg havde prøvet at være under et lignende pres i forbindelse med konkurrencen. Derfor kan jeg kun opfordre alle, som får muligheden for at deltage til, at de skal kaste sig ud i den oplevelse, slutter Mads.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år tre legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000 kroner.