Automatisk oplæsning:

Storsprøjte med plads til 15.000 liter

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Brdr. Toft introducerer storsprøjte med kapacitet på op til over 175 hektar pr. fyldning.

Brdr. Toft - Sprøjtespecialisten har indgået et samarbejde med Hollands førende sprøjteproducent CHD Eefting om distribution af producentens store sprøjter.

- Vi har manglet sprøjter over 6.500 liter i vores produktportefølje og ser et stort potentiale i de hollandske sprøjter, som dækker tankkapaciteter på op til knap 15.000 liter, siger salgs- og Marketingchef Finn Søndergaard fra sprøjtespecialist firmaet.

CHD Eefting er kendt for at bygge store sprøjter igennem mange år. CHD er rigtig store på hjemmemarkedet i Holland samt i Tyskland, og er i øvrigt repræsenteret på en række markeder med store arealer, hvor kapaciteten kommer til sin ret, skriver Brdr. Toft i en pressemeddelelse.

CHD Eefting har mange års erfaring i opbygning af store tandem sprøjter, og Tandem serien består af to modeller på hhv. 11.500 og 13.800 liter tank indhold plus 1.000 liter rent vand.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den affjedrede tandem aksel er som standard med elektronisk styring af begge aksler for optimal sporfølgning. Den smalle chassiskonstruktion muliggør sporfølgning selv med hjul med stor diameter.

Den store tankkapacitet i kombination med det effektive og afdriftsgodkendte AirJet luftassistance system given en kapacitet på op til over 175 hektar på en fyldning.

CHD tilbyder desuden med model FG markedets største sprøjte på enkeltaksel. FG fås i to modeller med tankkapaciteter på 8.300 og 9.300 liter plus rentvand.

FG serien leveres med samme bom- og udstyrsmuligheder som Tandem.

- Vores aftale giver mulighed for at få de store sprøjter leveret med enten Bargam eller CHD sprøjtebomme, fortæller Finn Søndergaard og fortsætter:

- CHD producerer bomme op til imponerende 55 meter. CHD har mulighed for at tilpasse sprøjtebomme efter behov, så man f.eks. kan få en bom, der kan arbejde på 24, 36 og 42 meter, så der er flere fleksible muligheder, siger han.

Bommene er opbygget i højkvalitets S355 stål og er opbygget med et effektivt anti-yaw system, der dæmper bevægelserne frem og tilbage.

Bommene er elegant opbygget med rør- og kabelføring skjult i kabelbakker øverst på bommen, samlet med rustfri bolte og malet i stærk to-komponent epoxy primer.

Bargam bomme

Bargam er kendt for stabile og stærke bomme i bredder op til 40 meter, kendt både fra Bargams egne sprøjter og som eftermonteret på andre sprøjter samt på Protamylasse vogne.

- Vi har mange års positiv erfaring med Bargams bomme, og vores kunder synes godt om stabilitet og holdbarhed. Med en sprøjte fra CHD med Bargam bom får man mulighed for at kombinere en kendt bom med et større tank, og dermed få endnu større kapacitet, fortæller sprøjtespecialisten.

Bargam BDL Plus trefold bommen kan f.eks. leveres med mulighed for foldning til både 24, 30 og 36 meter arbejdsbredde, og er som standard med G-var, dvs. individuel bomløft af sidebomme, både over og under vandret.

rich-media-1
Pressefoto.

Skræddersyede sprøjter

CHD er kendt for at skræddersy sprøjterne til den enkelte kunde - naturligvis med afsæt en standard opbygning. Fabrikken producerer godt 60 sprøjter om året og har gennem tiden produceret omkring i alt 2.000 sprøjter, så der er meget erfaring og ekspertise i ryggen, men man har samtidig fordelen af den lille fabriks fleksibilitet til at producere enkelt styk skræddersyet til den enkelte kunde, og ikke nødvendigvis efter ens samlebåndsprincipper som mange større producenter gør.

CHD tilbyder spændende teknologier som direkte kemikalie injection, luft assistance enten i form af "pose typen" op til 42 meter arbejdsbredde eller AirJet luftassistance op til 55 meter og PWM pulserende dyser mv.

Også enkeltdyselukke, VarioSelect automatisk dyseskifte mellem 2 eller 4 dyser, kurvekontrol, variabel dosering på tværs af bommen indgår muligheder.

CHD er som standard udstyret med Müller ISObus styring, som evt. kan kombineres med en Raven eller Müller terminal, hvis ikke traktoren i forvejen er udstyret med ISObus.

CHD sprøjterne kan vælges opbygget meget basisudstyret med manuel ventilbetjening eller med CHD ACS, som giver fuld elektrisk ventilbetjening med betjening fra TankControl II terminalen ved fyldestationen, så vel som fra kabinen. ACS giver omrører kontrol, automatisk fyldestop med pausemulighed samt rengøringsautomatik.

CHD leveres som standard med ringlinje cirkulation med traditionel sektionsafblænding og kan som tilbehør opbygges med fuld bomcirkulation med luftlukkeventil på hver dyse, enten på sektions- eller enkeltdyseniveau på 25 eller 50 cm dyseafstand.

- Der kører allerede enkelte CHD sprøjter i Danmark, og vi glæder os til at udbrede kendskabet til de skræddersyede hollandske kvalitetssprøjter, slutter Finn Søndergaard.