Automatisk oplæsning:

Seks Claydon såmaskiner er landet i Ølgod

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Mens markerne stadig er hvide af sne, ruller der i disse dage flere blokvogne med Claydon såmaskiner ind hos Ølgod Maskinforretning.

Hele seks styk Claydon såmaskiner skal medindehaver og produktekspert Steen Olesen sætte i gang ude hos kunder i hele Danmark dette forår.

- Konkurrencen indenfor direkte såmaskiner er høj, og der er kommet flere konkurrenter på banen, men heldigvis er Claydon kendt for at være en ekstremt fleksibel såmaskine til direkte såning. De kan anvendes med succes under vidt forskellige forhold og har et godt ry, så vi kan godt begå os på markedet, fortæller Steen Olesen.

Enkelthed tiltaler mange

Princippet i en Claydon såmaskine er enkelt. I meget store træk kommer der først en gruppetand, der løsner jorden og laver en rille i jorden til at dræne. Derefter kommer en gåsefodstand og løfter jorden op samtidigt med, at der bliver blæst frø/korn ind under. Til slut bliver rillen dækket med rivetænder eller en fjedrende paddel. Resten er ifølge Steen Olesen "bare" et spørgsmål om at anvende maskinen korrekt og dét hjælper han gerne kunderne i gang med.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Claydon såmaskinerne fås i arbejdsbredder fra 3 til 8 meter og kan udrustes med 1-4 tand/redskabsrækker med forskellig konfiguration og gødningsudstyr. Det er efter Steen Olesens en af årsagerne til, at de gule såmaskiner tiltaler mange kunder, for de kan få et allround set-up eller et, der matcher lige netop deres jordbundstype og dyrkningsstrategi, fortæller Steen Olsen.