Automatisk oplæsning:

Auktionshus benytter 360 graders kamera

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Dansk Maskinbørs A/S tilbyder nu maskingennemgang over computeren i form af 360 graders billeder af de auktions maskinerne.

I forbindelse med en auktion ved Traktor & Høstspecialisten i Hvam, tager Dansk Maskinbørs nu et nyt tiltag i brug for at sikre at byderne og køberne kommer så tæt på maskinerne som muligt.

Fremover vil det være muligt på udvalgte auktioner at "gå rundt" mellem maskinerne og derved få et bedre indtryk af standen på maskinerne.

Dansk Maskinbørs fortæller, at teknologien der benyttes langt fra er ny. Både Google streetview og Ejendomsmæglerbranchen - specielt i udlandet, har benyttet den i mange år for at give et bedre visuelt indtryk af huse. Der er tale om en 360 graders billeder i 4K-opløsning, der digitalt strikkes sammen til et samlet indtryk og dermed oplevelsen af at man går rundt mellem maskinerne.

- Alle kan tage et billede eller et videoklip på det helt rigtige tidspunkt hvor alting bare er i orden, pyntet eller photoshoppet. Vi prøver at vise virkeligheden så man kan zoome ind på alle små detaljer - sågar ned til serienummeret, se rustpletter, punkterede dæk med mere, fortæller Carsten Hougaard, Direktør hos Dansk Maskinbørs A/S .

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- En auktion som den ved Traktor & Høstspecialisten består af omkring 200 stk 360 graders billeder, hvoraf kun cirka halvdelen er synlige. Den viser maskinen som den ser ud på dagen - hverken mere eller mindre.

Velvidende at nye tiltag altid tager tid for det slår igennem er det håbet at specielt udlandet vil tage godt imod det nye tiltag.

- Auktioner handler i høj grad af tillid - dels mellem indsætter og auktionshus og dels mellem auktionshus og byder. Når vi tager en auktion ind, er vi altid ude og have fat i maskinerne for at tage billeder og beskrive dem - det giver os tillid til indsætter og maskinerne. Af samme grund inviterer vi altid bydere til at komme og se maskinerne - det giver dem tillid til maskinen og os, fortæller Carsten Hougaard.

- Med Corona er det jo ikke blevet nemmere at trække europæiske bydere til landet, og samtidig med at vi har begrænsninger herhjemme, har vi derfor forsøgt at finde en måde hvorpå bydere og købere kan komme tættere på maskinerne.