Automatisk oplæsning:

Herborg udvider med større værksted i nord

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Siden Herborg åbnede en John Deere-afdeling i Struer i 2015 er man gået fra syv til 22 mand, og nu er værkstedet blevet for lille - den nye tilbygning begynder til februar 2021.

Herborg Smede- og Maskinforretning, som i dag er en del af Semler Agro, og dermed eneforhandler af John Deere og Väderstad i Danmark, lyttede tilbage i 2015 fra Nr. Nissum til afdelingen i Struer i det Nordvestjyske med syv mand.

- Dengang var de 1.800 kvadratmeter under tag i afdelingen rigeligt til at rumme de syv medarbejdere, som hovedsageligt arbejdede med traktorer, fortæller Martin Hjort Kongsgaard, som er medejer af Herborg Smede- og Maskinforretning og daglig leder af Struer-afdelingen.

- Men eftersom vi er begyndt at arbejde mere og mere i landbrugsredskaber fra specielt Väderstad og har fået godt gang i mejetærskere og finsnittere-salget fra John Deere, så er vi kommet i pladsproblemer på service-værkstedet, fortæller Martin Hjort Kongsgaard.

Bygningen i Struer, som rummer Struer-afdelingen, er lejet af en lokal bilforhandler, og sammen med ejeren er man blevet enige om, at lave en udvidelse af værkstedet i Struer på 560 kvadratmeter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det betyder, at vi pludselig får den plads vi virkelig mangler i øjeblikket, så det er noget vi ser meget frem til, fortæller Martin Hjort Kongsgaard.

rich-media-1
Sådan kommer den 560 kvadratmeter tilbygning til at tage sig ud hos Herborgs Struer afdeling. Grafik: Herborg.
rich-media-2
Udvidelsen bliver på pladsen til højre i billedet mellem traktorer og bilerne. Foto: Morten Damsgaard.

Fra syv til 22 mand

Martin Hjort Kongsgaard fortæller, at afdelingen i Struer virkelig har vist sig at være en god placering, siden man flyttede ind i 2015.

- Placeringen ligger rigtig godt, hvor vi let kan nå Thy i nord, vest mod Vesterhavet, syd mod Holstebro, hvor Herborg-afdelingen når op til, og øst mod Skive, hvor vi også har mange kunder.

- At placeringen er god, bevidner udvidelsen af mandskabet blandt andet også om, da vi er gået fra syv til 22 ansatte i Struer-afdelingen.

Han fortæller, at de 22 mand fordeler sig på 13 svende på værkstedet og tre lærlinge samt fem servicebiler og medarbejdere i butik, lager samt sælgere.

- Det kan måske virke voldsomt med tre lærlinge her i Struer, men vi har i hele Herborg regi lige nu 11 lærlinge, og vi mener, at det er nødvendigt for at sikre os nogle gode serviceteknikker i fremtiden, fremhæver Martin Hjort Kongsgaard.

Generelt betegner den vestjyske maskinhandler 2020 som et godt år salgs- og servicemæssigt for Herborg, som nu tæller 81 mand fordelt på tre afdelinger i Farre, Herborg og i Struer.

rich-media-3
Man er siden flytningen til Struer i 2015 gået fra syv til 22 mand i den nordlige afdeling. Foto: Morten Damsgaard.