Valtra-eksperten AgroTek holder sortimentet af maskiner og redskaber på færre mærker for til gengæld at kunne servicere og reparere alt, hvad der sælges i forretningen.

For 35 år siden rullede den første Valtra-traktor ind hos Traktorkompagniet Grøn og Madsen i Hobro. I dag står det finske mærke stærkere end nogensinde i maskinsortimentet hos virksomheden, der siden 2004 har heddet AgroTek efter en fusion med Bech Hansens Eftfl.

Med sin adresse i Himmerland ligger AgroTek i et udpræget kvægbrugsområde, og det ses af maskin- og redskabsprogrammet, som ud over Valtra omfatter brede udvalg fra Pöttinger, BVL, JCB, Kuhn, MultiOne, Hardi og HE-VA.

Kvægfolkene fylder således godt i kundekartoteket, men det gør også skovfolket, og det skyldes ikke mindst, at Valtra-traktorer er bygget til alsidigt brug. Man behøver for eksempel blot at trække i et håndtag for at dreje kabinen 180 grader.

rich-media-1
I alle afdelinger er der medarbejdere, som har 35 års erfaring med Valtra-maskiner. Blandt disse er Ole Grøn (t.v.), der ejer virksomheden sammen med direktør Niels Vestergaard (t.h.) og sælger Kristian Laursen (i midten).

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En af de ældste

AgroTek indskriver sig som en af landets ældste Valtra-forhandlere, og flere af virksomhedens 23 medarbejdere har været med, siden forhandlingen begyndte. I alle afdelinger er der medarbejdere, som har 35 års erfaring med Valtra-maskiner. Blandt disse er Ole Grøn, der ejer virksomheden sammen med direktør Niels Vestergaard og sælger Kristian Laursen.

Gennem tiden - og ikke mindst på det seneste - har der været lidt omrokering i Nordjylland, og Agrotek har - efter en pause - genoptaget forhandlingen af Valtra i Vendsyssel. Forhandlerens område strækker sig nu fra Randers i syd til Lemvig i vest og til Skagen i nord.

rich-media-2
De største mærker i have- og parksortimentet er Husqvarna, MultiOne, Polaris og Cub Cadett.

Minimumskrav

Som Valtra-specialist hører AgroTek ind under blandt andre Agco's forhandlerstruktur. Dette sammen med den teknologiske udvikling betyder, at forretningen hele tiden udvikler sig og forandrer sig.

- Fokus er vigtigere end nogensinde. I dag sætter en importør et krav til en forhandler om at sælge et vist antal traktorer om året af samme mærke. Dette giver god mening, fordi det ikke er muligt at vedligeholde den fornødne ekspertise, hvis ikke man kan opretholde et minimumssalg. Vi har i gennemsnit i de seneste fem år solgt 25 Valtra-traktorer om året fra Hobro-afdelingen og lever dermed fint op til kravene, fortæller Niels Vestergaard, som blot betragter kravene som en logisk følge af den teknologiske udvikling.

- For 15-20 år siden var traktorerne ikke så komplekse. I dag er det nødvendigt at sende alle vore montører afsted på kursus i 4-5 dage hvert år for bare at holde trit med udviklingen.

rich-media-3
AgroTek ligger i et udpræget kvægbrugsområde, og det ses af redskabsprogrammet, som omfatter et bredt udvalg fra bl.a. Pöttinger.

Seks servicebiler

Montørerne kan udføre cirka halvdelen af deres arbejde ud fra virksomhedens seks servicebiler, men Niels Vestergaard skønner, at under 10 procent af kunderne kan tilbyde forhold, hvor det er muligt at udføre en større reparation.

- Kun nogle få maskinstationer har tilstrækkeligt gode værkstedsfaciliteter. Derfor prioriterer vi vores egen værkstedsafdeling højt. Hovedreparationer af motorer og gearkasser skal ske under helt rene forhold uden risiko for, at et vindpust lige pludseligt kan blæse noget savsmuld eller noget støv igennem lokalet.

Samme fokus i butikken

Som i traktorafdelingen er specialisering og fokus også et gennemgående træk i AgroTeks have- og parkbutik.

- Vi har skåret antallet af mærker ned for at kunne koncentrere os om at blive gode til at reparere og servicere alle de produkter, vi sælger, siger Niels Vestergard og tilføjer:

- Det betyder, at vi har skåret de mærker væk, som repræsenterer en lidt dårligere kvalitet for at satse på dem, som det virkelig kan betale sig at passe på og vedligeholde.

Reparation og service foregår på et have- og parkværksted, der ligger i en nabobygning, og det indskrænkede sortiment har desuden givet bedre plads til et udbygget reservedelslager.

De største mærker i have- og parksortimentet er Husqvarna, MultiOne, Polaris og Cub Cadett.

Nyt center i Nordjylland

Som en følge af den genoptagede Valtraforhandling i Vendsyssel er AgroTek i øjeblikket på udkig efter faciliteter, der kan huse et nyt salgs- og servicecenter i det nordjyske. Dette arbejde udføres i samarbejde med Fendtforhandleren TBS Maskinpower, som i øvrigt for nylig investerede i AgroTek med en ejerandel på 25 procent.

- Vi kigger fortsat efter egnede lokaler, men vi er endnu ikke nået til nogen afklaring, siger Niels Vestergaard og tilføjer, at der i denne forbindelse skal mandes op med flere montører, salgsfolk og lagerfolk til at dække det nye område.