Den danske importør af Kubota ser sammen med Kubota frem til, at der måske kommer en god mulighed for ny Kubota-forhandlere i Danmark

Mens Kubota er knap så udbredt blandt landbrug i Danmark, så ser det anderledes ud i resten af Europa.

- I mange Europæiske lande, såsom Portugal og Spanien har vi hentet betydelige markedsandele af traktormarkedet, mens det er stigende i øvrige lande. At vi tilbyder en full-line løsning med tilhørende redskaber, gør det kun mere interessant for de europæiske landmænd at købe produkterne hos os, fortæller Tim Comer ansvarlig for Kubota Groundcare og Agriculture i Norden og Baltikum.

Tim Comer lægger ikke skjul på, at det er Kubotas hensigt at udvide full-line løsningen med forhandlere, som både sælger traktorer og redskaber fra samme butik til hele Europa.

- Vi er klar over, at Kvernelands produkter står meget stærke i de skandinaviske lande, og vi forventer, at det fortsætter sådan. Derfor kan fremtiden både byde på Kvernelands produkter i de oprindelige røde farver, samt i orange farver, og med Kubotas logo på rammen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er på udkig efter forhandlere til at varetage full-line opgaven over hele Europa - også i Skandinavien, og jeg tror, at den nuværende dynamiske situation i markederne forhåbentligt kan give plads til en rendyrket Kubota full-line forhandlere i fremtiden, fortæller Tim Comer.

Det sker naturligvis i samarbejde med den danske importør, Svenningsens, som har importøren af Kubota i både Danmark, Sverige og Norge.

rich-media-1
I 2016 testede Maskinbladets PowerGear den nye M7-serie fra Kubota. 170 hestekræfter og trinløs transmission.

Tim Comer fortæller dog, at man går forsigtigt til sagen.

- I mange lande i Europa, eksempelvis Tyskland, Frankrig, Spanien og Polen er de første full-line Kubota-forretninger allerede veletableret, og vi forventer, at forhandlerne i de øvrige europæiske lande, kan se de fordele, som der vil være i at være full-line Kubota-forhandler.

- Vi er klar over, at det i høj grad også handler om følelser mellem forhandler, kunde og leverandør, og derfor er det meget vigtigt at gå professionelt til opgaven, så alle er tilfredse med løsningen.

Tim Comer vil dog ikke give en deadline for, hvornår Kubota forventer at have full-line-forhandlere på plads i Danmark.

- Vi kigger ikke på samtlige lande i Europa over én kam, men kigger på hvert enkelt land, og vurdere hvad der giver mest mening. Det som giver mening i Frankrig og Tyskland giver måske ikke mening for en forhandler i Danmark eller Norge.