Hos Traktor & Høstspecialisten vægter de deres motto højt: Vi vil være specialister til det, vi laver, og vi vil ikke være som alle de andre. Efter 25 år i branchen lever høstspecialisten fortsat op til sin målsætning.

Den grønne Claas-farve er den altdominerende hos Traktor & Høstspecialistens domicil i Hinnerup. Claas-mærket fylder omkring 60 procent af maskinforretningens omsætning og er forretningens hjerte.

Høstspecialisten er kommet godt ind i 2019 med ny ejerkreds og nyansat administrerende direktør. I december 2018 overtog Danish Agro det fulde ejerskabet i Hinnerup efter Allan og Mariann Ellen Mahler, og samtidig overtog Danish Agro Kolding Maskinforretning. Afdelingerne i Hinnerup og Kolding er i dag slået sammen til én maskinforretning: Traktor & Høstspecialisten.

Henrik Thomsen er hermed direktør for begge afdelinger, og har siden sammenlægningen arbejdet fokuseret på at få afdelingerne til at føle sig som et fælles hus.

- Vi er nu ét hold, ét navn og én maskinforretning. Vi har også tidligere samarbejdet, men ikke på så højt plan som i dag, hvor værkførerne taler sammen, mekanikerne taler sammen, og sælgerne taler sammen. Alle for at udveksle erfaringer og bruge hinandens kompetencer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Kunderne kommer ikke til at opleve den store forskel. De får den samme service, de møder de samme mennesker, vi kommer blot til at styrke vores know-how og kompetencer, fortæller Henrik Thomsen, der fordeler sin tid mellem Hinnerup og Kolding.

- For mig er det vigtig at være synlig i begge afdelinger. Jeg vil gerne praktisere synlig ledelse, så jeg er hver dag rundt og sige godmorgen til alle. Det er også vigtig for mig at have kundekontakt for at have føling med kunderne og markedet, siger han.

Familiesammenføring

De to afdelinger har været på besøg hos hinanden for at blive rystet sammen og lære de to huse at kende. Den administrerende direktør kalder med et glimt i øjet sammenlægningen for en slags familiesammenføring.

- Vi er både en forretning, men vi er også et team, en slags familie. Man skal have det godt, når man går på arbejde hos os. Selvfølgelig skal vi lave en omsætning, men det skal ikke kun handle om business, siger Henrik Thomsen og fortæller, at mange medarbejdere hos Traktor & Høstspecialisten har høj anciennitet og dermed stor erfaring inden for hvert sit speciale.

- Alle medarbejdere har taget positivt imod sammenlægningen. De synes alle, det er en spændende proces, fortæller direktøren.

Henrik Thomsen er vokset op på en gård ved Bork i Vestjylland. Efter landbrugsskolen var han driftsleder på en større bedrift på Fyn. Men maskinerne trak i ham, og han blev ansat som produktionschef hos Kverneland Group i Kerteminde. Efter fem år i den stilling blev han tilbudt stillingen som administrerende direktør og medejer af Kolding Maskinforretning.

Landets bedste sælger

Samlet har Traktor & Høstspecialisten 50 mand ansat fordelt i de to afdelinger. To nye sælgere er netop ansat for at styrke sælgerteamet. Hele sælgerteamet har nogle store sko, de skal fylde ud.

- Vi har haft Danmarks bedste sælger siddende her i huset, han er svær at erstatte. Allan Mahler har været fantastisk til at opbygge tætte relationer til kunderne. Vi har tænkt os at fortsætte i hans ånd. Vi har oplevet utroligt positive kunder de sidste måneder efter ægteparret Mahler gik på pension, fortæller Henrik Thomsen.

De nyansatte sælgere er Benjamin Zachariassen, tidligere indehaver af Peters Traktor & Auto i Nr. Snede, og Christian Frigaard, et kendt ansigt i branchen.

Maskinforretningen har også ansat yderligere en medarbejder til styrkelse af lageret. Nyansættelserne betyder, at huset på Herredsvej i Hinnerup er i fuld gang med at bygge om med nye kontorfaciliteter og rokere rundt i huset for at få mere plads.

Stort udvalg på hylderne

Traktor & Høstspecialisten har specialiseret sig i mærkerne Claas, Amazone, Samson og Fliegl. Samson har også været et førende mærke i Hinnerup, men efter Samson Agro selv er begyndt at sælge gyllevogne og møgspredere igennem Samson Agrolize, er Hinnerup-afdelingen gået fra at sælge til at være servicepartner.

- Hvilket betyder, at vi stadig servicerer vognene og holder os 100 procent opdateret ved kurser og har samme gode service og reservedelsforsyning, siger Henrik Thomsen.

I dag er DNA'et hos Traktor & Høstspecialisten et stort udvalg af mejetærskere, traktorer, snittere og pressere.

Danish Agro Machinery har lavet en forhandleraftale med Lemken og Spearhead, så mærkerne er nye hos Høstspecialisten.

Også i fremtiden vil mærkerne Claas, Amazone, Fliegl, Spearhead, Lemken, Samson, Kverneland og Köckerling være at finde på hylderne hos en af de to høstspecialist-afdelinger.

I fremtiden vil Traktor & Høstspecialisten fortsat være Danmarks førende høstspecialist.

- Det kan vi sige med sikkerhed og stolthed i stemmen. Den position vil vi også værne om i fremtiden, siger Henrik Thomsen.