Askildrup Agro har fastlagt kursen for årene frem med et Fendt-agentur, som kom i hus i efteråret 2017.

Askildrup Agro i Randers er på sin vis et gammelt firma, og så alligevel ret nyt, da virksomheden i sin nuværende form blot har eksisteret i tre år.

- Hele vores stab er gamle i branchen og nogle har været med i både 30 og 40 år. Jeg selv har været her siden 1980, hvor jeg kom i lære. Den eneste afstikker, jeg havde, var perioden i militæret, fortæller Flemming Rasmussen, der er sælger og medejer af Askildrup Agro.

Efter 18 år som John Deere-forhandler fik det daværende Askildrup Maskincenter i 2012 sagt agenturet op og blev efterfølgende en del af Jysk Maskincenter og Fendt-forhandler.

- Det kørte godt, da vi fungerede som en selvstændig afdeling i godt to år. Men da vi blev samlet i Randers, fungerede det ikke for mig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det endte med, at den tidligere bestyrelsesformand i Askildrup Maskincenter etablerede Askildrup Agro, og senere kom både lagerchef Jens Vinther, værkfører Palle Jensen og jeg selv med i ejerkredsen. Samtlige de gamle medarbejdere valgte at følge med tilbage til adressen i Askildrup, fortæller Flemming Rasmussen.

Fendt - og John Deere

Perioden med John Deere-forhandlingen gav mange solgte traktorer og maskiner, og man fik i forretningen mange loyale kunder.

- Vi havde mange trofaste kunder, som brugte os til service og dem hjælper vi fortsat den dag i dag. Nogle af dem har vi endda fået lavet om til Fendt-kunder - men af gode grunde kan man ikke lave alle om, men de kommer fortsat i huset og får serviceret deres traktorer, fortæller Flemming Rasmussen.

Mange af medarbejderne har 15-20 års erfaring med John Deere, og værkstedet servicerer i dag 70 procent John Deere og 30 procent Fendt.

- Det begynder dog langsomt at blive flere Fendt-kunder, mens vi gør alt vi kan for at fastholde John Deere-kunderne, siger Flemming Rasmussen.

I 2012 da man i huset begyndte at sælge Fendt-traktorer gik salget rigtig stærkt.

- Vi fik solgt rigtig mange Fendt-traktorer på det tidspunkt. John Deere var måske nok lidt bagud på det tidspunkt på en række områder, og vi kom med nye modeller, hvor kunderne var motiverede til at gøre noget andet, erindrer Flemming Rasmussen.

Helhjertet omkring Fendt

Omstillingen til Fendt gav internt nogle udfordringer for særligt værkstedet.

- De fleste medarbejdere var meget motiverede for at omstille sig til Fendt, mens andre havde det sværere. Samlet har vi derfor medarbejdere, der helhjertet går ind for Fendt, men samtidig kan vi servicere de mange John Deere-kunder, vurderer Flemming Rasmussen.

Han ønsker samtidig at slå fast, at man med Fendt-agenturet, som blev erhvervet i efteråret 2017, kan være sikker på forretningens fokus.

- Vi havde et par år fra 2015, hvor vi hverken solgte Fendt eller John Deere. Her har vi valgt at fastholde vores engagement inden for Fendt, fordi vi kan se styrkerne ved mærket.

- Det var ikke svært for os at vælge Fendt og har ikke kunnet se fordele ved at skifte til et andet mærke, fastslår Flemming Rasmussen.

Maskinhandlen i dag

Maskinforretningen har traditionelt set gjort meget i høstmaskiner og mejetærskere.

- Det har været en af vores styrker, at vi har været gode til pressere og mejetærskere og så selvfølgelig traktorer. Andre arbejder meget i gyllegrej, men det er vi aldrig rigtig kommet i gang med, erkender Flemming Rasmussen.

Udover Fendt-forhandlingen har Askildrup Agro udbygget en veletableret have-park afdeling.

- Vi har en medarbejder, som har mange års relationer til boligforeninger og kommuner, og som udelukkende arbejder med have-park maskiner til professionelt brug, fortæller Flemming Rasmussen.

I alt består Askildrup Agro i dag af 17 medarbejdere. Seks servicevogne kører i dækningsområdet, da meget service laves ude hos kunden.

- Vi har en nærhed til kunderne og en åben kultur her i huset, så kunderne kan bruge stedet her til at mødes med kolleger.

- Vi ligger lidt for os selv på Askildrupvej, men et sted hvor maskinstationer og landmænd altid har kunnet finde os - både i tiden før Google og nu, pointerer Flemming Rasmussen.