Siloking beskæftiger i dag cirka 300 medarbejdere, der udelukkende beskæftiger sig med udvikling, produktion og salg af fuldfoderblandere. Det er over tyve år siden, at den første vertikalblander forlod den tyske fabrik, og i dag består produktprogrammet af bugserede og stationære vertikalblandere samt flere modeller af selvkørende blandere. Den første selvkørende Siloking kom på markedet i 2004, og indtil nu er der rullet over 1.500 selvkørende blandere ud fra fabrikken, der ligger i det sydlige Tyskland nær grænsen til Østrig.

I efteråret 2016 præsenterede Siloking virksomhedens første elektrisk drevne og selvkørende blandevogn. Siloking TruckLine 4.0 Compact 8, som vognen hedder, er bygget på et trehjulet chassis med træk på de to forhjul og styring på baghjulet. Blanderen er bygget til besætninger på op til 100 kløer og ifølge Siloking klarer vognen cirka fem blandinger på en opladning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For at sikre en hurtig og ensartet blanding af foderet, anvender Siloking snegle, der er tilpasset de enkelte vogntyper.

Siloking forhandles her i landet af Kverneland Feeding Centre.

Siloking producerer bugserede vertikalblandere med en, to og tre snegle og med et rumindhold på 7 - 45 kubikmenter. Den brugte Siloking Duo 24, der er set hos Maskinland A/S i Grindsted, er fra 2014. Den er med en to-trins transmission samt to låger i både for og bagenden.

Vognen rummer 24 kubikmeter, og er med to lodretstående turbosnegle. Siloking anvender benævnelsen turbosnegl på grund af en ekstra vinge, der sidder 180 grader forskudt i forhold til sneglens forkant. Ifølge fabrikanten giver den ekstra vinge en hurtigere og grundigere blanding, samt en mere jævn udfodring. Sneglene er monteret med en hård forkant samt justerbare knive. Bunden i blandekarret er 20 millimeter tyk og siderne er produceret i seks millimeter tykke plader. Karret har en svejset topring som styrker karret og minimerer spild af foder. For at sikre en hurtig og ensartet blanding af foderet, anvender Siloking snegle, der er tilpasset de enkelte vogntyper. Der er således forskel i højden på sneglene i en vogn på 18 kubikmeter og en vogn på 24 kubikmeter.

To-trins transmission

Siloking Duo 24 leveres som standard med en kraftig to-trins transmission. Gearet skiftes hydraulisk fra terminalen i traktoren, og fodermesteren kan derfor let starte blanderen i det lave gear, og skifte til det høje gear, når vognen skal tømmes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandevognen er bygget over et kraftigt chassis og med fire vejeceller placeret imellem chassiset og blandekarret. Boogiakslen er med affjedring og har medstyrende bagaksel.

Nye modeller

Siloking tilbyder i dag to serier af bugserede blandevogne. TrailedLine Classic svarer nogenlunde til den brugte vogn, mens TrailedLine 4.0 er en nyudvikling, hvor producenten anvender hårdmetalbelægningen, Silonox, på snegle og slidplader i blandekarret. Serien kendes på en skrå kant øverst på blandekarret og et nyt design af selve karret.