Hos Ingemann Larsen er der stort fokus på at være de bedste på deres felt.

Hos Ingemann Larsen A/S på Mors har de valgt at specialisere sig indenfor nogle helt specielle områder.

New Holland, Strautmann og AP Gyllevogne er de store hovedfokus, som Ingemann Larsen har valgt at specialisere sig i.

Og det er ikke tilfældigt. Der ligger en fast strategi bag valgene.

- Vi har fundet nogle områder, vi satser benhårdt på at være de bedste. Det vil vi, fordi vi ved, at vi lever af at skabe værdi for vores kunder. Hvis vi ikke gør det, så har vi ingen forretning, forklarer Per Larsen fra Ingemann Larsen Maskinhandel i Mollerup.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sammen med sin bror Lars og søster Karin, er Per tredje generation af Larsen-klanen. I fællesskab driver de tre søskende maskinhandel, værksted og VVS-virksomhed på firmaets domicil i Mollerup på Mors.Virksomheden har vokset sig større og er i dag både forhandler og værksted og beskæftiger mere end 30 mand.

Sammen ejer de tre søskende virksomheden, og alle arbejder hos Ingemann Larsen i forskellige funktioner. Per Larsen har rollen som direktør, Karin i administrationen, mens Lars er værkfører.

- Vi har allesammen forretningen under huden. Så på den måde, kan man sige, at selvom det er lidt atypisk, at ejerkredsen arbejder i virksomheden, så er det alligevel det, vi brænder for, siger Per Larsen.

På trods af, at de tre søskende arbejder tæt sammen hver dag, er det ikke noget, Per Larsen mener betyder noget for virksomheden.

- Jeg synes, vi er gode til at arbejde sammen. Hvis jeg skal nævne noget negativt, så må det være at vi ikke ser hinanden privat så tit som så mange andre måske gør. Når vi arbejder sammen, så får man set hinanden ofte nok, siger Per Larsen.

Fra smedje til maskinhandel

Ingemann Larsen A/S er grundlagt i 1935, da Ingemann Larsen startede som smed i Mollerup. Til at begynde med var det udelukkende en smedeforretning, men da Ingemann Larsens to sønner begyndte i firmaet, blev maskinhandlen en vigtig del af forretningen. I starten var der størst fokus på at sælge maskinerne, men udvilingen har taget en ny drejning for Ingemann Larsen for tiden er service og værkstedet blevet den væsentligste del af Ingemann Larsens forretning.

- Det er de færreste maskinhandlere, som vil stå ved det, men det er ikke i salgsafdelingen, der tjenes penge. Det er derimod hos værkstedet. Nøglen til en god forretning er at være gode til at lave service på maskinerne, siger Per Larsen.

Passionen for at skabe værdi er et af de vigtigste områder for Per Larsen.

- Vi har valgt at satse på nogle få områder, som vi brænder for, og gøre os rigtigt gode på dem. Det er vi rigtigt stolte af. Det er alle områder, hvor vi mener, at vi kan skabe værdi, og er førende hvad angår viden og opdateringer, siger Per Larsen.

Grundlaget er viden

Rollen som maskinhandler er for Per Larsen en anden, end den var engang. Tidligere var det nok bare at kunne sælge maskiner. Det var der en god forretning i. I dag er konkurrencen imidlertid noget større. Og derfor har Ingemann Larsen valgt at gøre tingene lidt anderledes.

- Vi ser os selv som en vidensvirksomhed, som lever af at skabe værdi hos vores kunder. Det gør vi kun, hvis vi sørger for at holde os opdaterede, og dermed er i stand til at finde løsninger på de udfordringer, vores kunder har, siger Per Larsen.

Det stiller store krav til forholdet mellem leverandør og maskinhandler, at Ingemann Larsen vil kunne rådgive kunderne bedst muligt i forhold til en konkret problemstilling.

- Hvis vi skal have en berettigelse, er vi nødt til at kunne udfordre vores kunder og give dem kvalificeret sparring i forhold til konkrete problemstillinger. Hvis vi kan det, kan vi skabe værdi for kunden - og det er alfa og omega for os, siger Per Larsen.

Lysere fremtid

I et presset erhverv, som er dybt afhængig af afregningspriserne, ser Per Larsen alligevel lyst på fremtiden.

- Danmark vil fortsat være et fødevareproducerende land i fremtiden. Vi har en god evne til at tilpasse os og komme med kreative løsninger på de udfordringer vi står overfor. Så, selvom landbrugene er pressede lige nu, er jeg ikke i tvivl om, at vi nok skal klare skærene, siger Per Larsen.

Landmændenes svære tider smitter af på maskinhandlerne.Men alligevel ser Per Larsen muligheder i et presset marked. Maskinhandlerne har flere muligheder. Enten at specialisere sig, som Ingemann Larsen har valgt at gøre, eller at satse på bredden og at kunne sælge maskiner til ethvert behov.

- Jeg synes fremtiden for os tegner lys. Det handler om at finde sin strategi og bygge videre på den. Uanset om man vil være et sted, hvor man kan købe alle mulige forskellige maskiner, eller man som os vil være mere specialiseret i sit fokus, siger Per Larsen.