Sidst i april kan den traditionsrige maskinforretning Farmas A/S byder velkommen i de nybyggede haller, der fremover skal huse Farmas' nye afdeling i Herning.

Skiltet er komme op på facaden, maskinerne er kørt i stilling, lageret er fyldt godt op, og der knokles allerede i værkstedet. Det er ganske vist - efter godt et år med midlertidig adresse i lejede lokaler, er tiden nu kommet, hvor Farmas A/S kan slå dørene op til det nybyggeri, der for fremtiden skal danne rammerne om Farmas Herning.

Nu er vi her

Den 24. april er der officiel åbning af Farmas Hernings nye faciliteter på Kæret 5 i Snejbjerg, Herning. Og efter at have boet i midlertidige lokaler lidt længere henne ad gaden, glæder man sig til at byde velkommen i det nyt, flotte byggeri.

- Nu er vi her! Nu er vi flyttet ind, og nu giver vi den gas, siger salgschef hos Farmas, Thomas G. Mikkelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hovedindgangen til de i alt 2.800 kvadratmeter er markeret i den velkendte gule farve fra Farmas' logo. Indenfor bydes man velkommen af store, lyse og højloftede rum, hvor der både er plads til maskinudstilling, butik, lager, kontorer, værksted og ikke mindst gode personalefaciliteter.

Område med potentiale

Farmas har hovedsæde i Farsø, og har yderligere en afdeling i Viborg. I december 2013 overtog Farmas New Holland-forhandlerområdet omkring Herning, og dermed var der basis for at etablere en ny afdeling af virksomheden i det midtjyske.

- Der har tidligere ligget en stor maskinforhandler i området, så det er et område med potentiale, og med god grobund for videre vækst, mener direktør for Farmas, Anette Rosengreen.

- Det er også et område med både kvægbrug og svinebrug, og så er der især et stort fokus på dyrkningen af kartofler. Det er generelt folk, der bruger deres maskiner meget, og det betyder noget for maskinhandlere, supplerer salgschef Thomas G. Mikkelsen.

Nybyggeri

Anette Rosengreen fortæller, at da Farmas overtog forhandlerområdet blev der hurtigt etableret en Farmas-afdeling i Herning i midlertidige, lejede bygninger, mens jagten gik ind på en permanent løsning.

Det viste sig dog, at det ville blive meget svært at finde eksisterende bygninger, der kunne leve op til de krav, der blev stillet, og derfor blev det besluttet at bygge nyt.

- Det er dyrt at tilpasse eksisterende bygninger til denne branche. Vi kræver højt til loftet og brede porte, og hvis man bygger selv, så får man det som man vil have det, siger Thomas G. Mikkelsen.

Selvom der nu står et funklende nyt byggeri, så er det ikke nyt, at der skal sælges landbrugsmaskiner fra adressen. Her lå nemlig tidligere Herning Traktor- og Maskinforretning.

Nye medarbejdere og biler

På nuværende tidspunkt er der ansat elleve mand i Herning-afdelingen. De er fordelt på to sælgere, to reservedelsekspedienter, en værkfører og seks mekanikere. Hertil kommer fem servicebiler.

Den daglige ledelse står værkfører Niels Grønbæk for, og derudover vil Thomas G. Mikkelsen også være i Herning-afdelingen cirka en dag hver uge. Administrationen for samtlige Farmas-afdelinger er fortsat samlet i hovedsædet i Farsø.

- Vi har foreløbigt oplevet en fornuftig vækst, hvor vi er gået fra nul til elleve mand på det første år, siger Anette Rosengreen, der vurderer at virksomheden vil kunne vækste yderligere i fremtiden.

- Der er en virkelig god holdånd, man kan mærke at folk vil have det til at lykkes, siger Anette Rosengreen.

Farmas-konceptet

Både direktøren og salgschefen fremhæver det særlige Farmas-koncept, som de vil videreføre i afdelingen i Herning.

- Vi er kendt for altid at yde en god service, og ikke mindst for at have stumperne på lager, så vi altid kan levere hurtigt, siger Thomas G. Mikkelsen, og suppleres af Anette Rosengreen:

- Vores kunder ved, at vi altid løser opgaverne hurtigt og effektivt.

Om Farmas

Farmas er et firma med historie og tradition. Firmaet blev grundlagt i 1941 under navnet Farsø Maskinværksted. Grundlægger var Kr. Nielsen, der startede en produktion af transportører til brunkulslejrene.

I 1971 blev firmaet ændret til et A/S, og Poul Nielsen, hvis farbror havde startet virksomheden, blev direktør. Nogle få år senere flyttede man fra Farsø by til den nuværende adresse på Fabriksvej, hvor der i dag er 10.000 kvadratmeter under tag. I 1998 bliver Poul Nielsens datter, Anette Rosengreen, udnævnt til direktør for virksomheden.

I 2001 udvides virksomheden første gang med af en afdeling i Viborg. Opkøbet af den nye afdeling gav anledning til at finde et fælles navn for de to virksomheder. Efter mange overvejelser blev man enige om, at det nye navn for firmaet skulle være Farmas Farsø og Farmas Viborg. Navneskiftet sker i 2001. Og med tilføjelse af den nye afdeling i Herning, kan endnu et kapitel føjes til historien.