I Hostrup lidt uden for Tønder har den hollandske familie Barsingerhorn slået sig ned for 19 år siden. Med lyst, vilje, gå på mod og handlekraft er det lykkedes dem at blive fuldt integreret i lokalsamfundet og sikre liv og arbejdspladser i landsbyen.

Kjeld, Bente, Jesper og Kirsti. Det er navnene på børnene på gården Nøjsomhed i Hostrup lidt øst for Tønder. Nu kunne man fristes til at tro, at far og mor også er pæredanske, men det er de ikke. Marjon & Cees Barsingerhorn er hollændere og kom til Danmark i 1999.

- Når vi bor i Danmark, skal vores børn også have typiske danske navne. Vores ældste søn Kjeld, som er 20 år, er dog født i Holland og fik faktisk sit navn efter en norsk skøjteløber, inden vi overhovedet havde planer om at flytte til Danmark, forklarer Marjon Barsingerhorn på flydende dansk.

...Det er helt bevidst, at vi valgte at købe en ejendom, som ligger bynært...

Parret har meget målrettet og bevidst valgt at integrere sig i Danmark, og sproget har de primært lært ved at være aktive i lokalsamfundet og konsekvent tale dansk med alle, selvom det måske kunne være fristende at tale tysk i Sønderjylland tæt på grænsen og vælge at blive en del af det tyske mindretal, som blandt andet består af børnehave, skole, kirke og landboforening.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind