Når et år slutter, er det både tid til at se tilbage på det forgangne år, men også til et kig på det kommende år, og hvilken strategi man skal lægge for dagen.

Så er 2017 snart gået, og som sædvanlig giver det anledning til at se lidt tilbage på det år, som er gået. Her på gården har det været et år på det jævne, hvor en del ting er lykkedes, men hvor der også er plads til forbedringer en del steder.

Hvis vi skal starte der, hvor det er gået godt, så er der sparet penge på vanding i år. Der har været gode udbytter fra marken. Vi har fået vores grovfoderlagre afstemt, så der ikke ligger mere foder, end vi skal bruge, og der ligger ikke flere penge end højest nødvendigt ude i plansiloerne. Vi fik nye senge ind hos køerne, og selvom de ikke er blevet mere rene, vil de rigtig gerne ligge i dem.

...Vinteren skal også bruges på at overveje, hvilken retning vi skal i fremtiden...

Der, hvor der er plads til forbedringer: Celletallet er stadig for højt, ydelsen skal op, koantallet skal op, vedligeholdet skal ned og godkendelsesprocenten på slagtekalvene skal op. Så der er nok at tage fat på. Det er nemlig præcis ovennævnte ting, der bliver sat fokus på i det kommende år.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind