Nogle gange ved man bedst selv, hvor god en ko, man har i stalden.

Vores anden tyr solgt til Viking Genetics fik sine første avlsværdital offentliggjort i august. Endda som tredje bedste tyr på brugsplanen hos de røde Holstein med et NTM på +39. Og på brugsplanen for de sorte Holstein ligger han med +31 NTM.

Igennem sin engelske far, Nugget RC, er han bærer af det røde gen, derfor også navnet VH NolanRC (NuggetRC/D Ross/D Didrik). Moderen er nu en fjerdekalvs ko. Vi fik hende aldrig genomisk testet som kvie. Og hun havde ikke gjort meget væsen af sig, førend hun ved et uheld som førstekalvs ko trådte på sin nyfødte kviekalv, som brækkede skinnebenet/piben. Kalven kørte vi på hestehospitalet i Rise Hjarup, hvor benet blev lagt i gips, og i dag går hun rundt i stalden som en andenkalvs ko med øgenavnet "Gipsben".

Koen havde et imponerende flot yver og kunne virkelig omsætte noget foder. Hendes ydelse som førstekalvsko var efter vores målestok et godt stykke over gennemsnittet. Så vi tænkte, at hun måtte være noget særligt. Hun blev kåret igen som tredjekalvsko. Vi skrev til Viking med ønske om at teste hendes dengang nyfødte tyrekalv. Der kom et hurtig svar tilbage med, at koen lå lidt for lavt til, at de ville teste kalven selv, men helt ok, hvis vi selv ville prøve.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind