"Lad græsset stå længere" var overskriften på en artikel bragt i martsudgaven af Bovi. Af artiklen fremgår det blandt andet, at græsset skal stå i seks uger for at opnå en fornuftig proteinkvalitet. Det bør dog ikke friste nogen til at udskyde slættidspunktet uden at kende de samlede konsekvenser.

Nok ændrer proteinkvaliteten sig i takt med græssets udviklingstrin, men græssets fordøjelighed og fylde falder samtidig markant. Summa-summarum: For at opnå høj ydelse, er der behov for høj foder- og grovfoderoptagelse, og det kræver, at græsset høstes tidligt med høj fordøjelighed og lav fylde. Samtidig giver tidlig høstet græs mulighed for at opnå en større andel hjemmeavlet protein fra græs.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.