Ved du hvilken kultur, du ønsker i virksomheden, og hvad, der er i højsædet?

Nogle gange længes man efter medarbejdere, der kan tænke selv og tage ansvar - så længe de gør, det samme som man selv ville have gjort.

Den første sætning, har jeg hørt mange gange. Og jeg oplever stor frustration over medarbejdere, der ikke tager ansvar. Men jeg møder også mange arbejdsgivere, som har svært ved at lade medarbejderne gøre tingene på deres egen måde. Meget forståeligt, for det kræver stort mod at slippe kontrollen, og fejltagelser kan være dyre. Men man får ikke initiativrige og ansvarlige medarbejdere, der tænker, selv, hvis de ikke får frihed til selv at vælge vejen til målet.

En af udfordringerne er, at, jo større virksomheden bliver, jo større, er behovet for at organisere arbejdet som i en industriproduktion, hvor den enkelte medarbejder har ret faste og rutineprægede opgaver. Den medarbejder, der fungerer godt med rutineopgaver, er en anden end den, der udfordrer, udvikler og tager ansvar for helheden. Begge medarbejdere er lige værdifulde for virksomheden, men i hver sin funktion.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind