At emnet har stor interesse kunne ses på sæderne i festauditoriet på den gamle Landbohøjskole - de var alle optaget, da Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, KU SUND, inviterede til et eftermiddagsseminar. Som tilhørere skulle vi gerne blive klogere på, om antibiotikafrit opdræt er en realistisk fremtid i kommerciel husdyrproduktion eller hører til et romantisk billede fra en fjern fortid.

I Danmark er forbruget af antibiotika faldet, siden brugen af vækstfremmere blev forbudt i slutningen af 90'erne. Men i offentligheden, og ikke mindst fra politisk side, tales der om yderligere reduktion, især i svineproduktionen. Derfor er der kommet øget fokus på at fremstille kødprodukter, hvor dyrene i opvæksten ikke er behandlet med antibiotika.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.