Det er skræmmende, så hurtigt der glemmes.

For godt et halvt år siden var mælkeprisen på et lavpunkt af uholdbar karakter. I juni, juli og august lå prisen på blot 186,4 øre. Siden 1. september er den steget støt. Det er modet og optimismen hos mælkeproducenterne også, der meldes allerede om fulde ordrebøger hos staldmaskinesælgere på grund af købelyst. Jeg blev bekendt med dette, da jeg skulle finde nogle priser for at få klargjort, om der var plads til lidt småinvesteringer i budgettet.

Når det så forlyder, at der er tre måneders ventetid på flere ting, synes jeg, det er skræmmende, at folk allerede er ude og investere i en sådan grad, at der er ventetid. Selvom vi har haft syv prisstigninger på syv måneder, er det vigtigste for os at sænke omkostningerne til at producere et kg mælk.

...Det seneste års tid har jeg selv været meget i tvivl, om jeg var klar til at løfte ansvaret og stifte mig så stor en gæld...

Overvejelserne om tillægget for GMO-fri foder har jeg også regnet på en del gange, men hver gang synes jeg risikoen for en lille ydelsesnedgang hurtigt bliver større end den forøgede pris. Ved en merpris på sojaen på 80 kroner, går det stort set bare i nul, især fordi tillægget bliver givet pr. kg mælk og ikke pr. kg EKM, hvilket er en kæmpe fejl fra Arlas bestyrelse.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind