Niels Dybdahl, SLK-Agro, har mange års erfaring som rådgiver indenfor kvægbruget - og hidtil har det været dyrene, som primært har fået hans opmærksomhed.

I seneste udgave af Bovi fortalte han i en artikel, der omhandlede SLK-Agros rådgivning, kort om, at han var ved at skifte spor karrieremæssigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er begyndt at sadle lidt om til at arbejde mere med mennesker frem for dyr, fortalte han således.

...90 procent af det, man gør, styres af underbevidstheden...

Udover at være kvægrådgiver har Niels Dybdahl nemlig også æren af at have titlen 'agro business coach' hos SLK-Agro.

Ifølge Niels Dybdahl er der rigtig meget, som fungerer ude på bedrifterne, og de fleste af landmændene har også forudsætning­erne til at drive landbrug. Alligevel peger han på, at der er alt for mange, som ikke får de tal på bundlinjen, som der potentielt kunne opnås.

- Det er tankevækkende, at vi altid har en tredjedel, der tjener penge, en tredjedel, der ligger midt imellem, og så en tredjedel, der taber lige så mange penge, som den bedste tredjedel tjener, lød det fra Niels Dybdahl i januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er en udmelding, han stadig står ved.

Han har en ganske simpel forklaring på, hvordan det lykkes at få flere op blandt de bedste. Det handler i bund og grund om programmering af underbevidstheden, og at den enkelte landmand finder motivationen.

- 90 procent af det, man gør, styres af underbevidstheden. Vi skal have landmandens underbevidsthed til at føre ham derhen, hvor han skal, siger Niels Dybdahl og fortsætter:

- Det er mindsettet hos manden, der flytter tingenes tilstand.

Det er således vigtigt, at man er fuldstændig bevidst om, hvad man vil, og hvad det er, man gør. Det er derfor afgørende, at man har sat sig nogle mål, og at de er synlige for alle, som er involverede i driften af gården. Det er både medarbejdere såvel som banken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejen derhen kan man ifølge Niels Dybdahl finde ved hjælp af programmering af underbevidstheden. Og det kan kort stilles op i syv trin, som Niels Dybdahl giver en uddybende forklaring på i artiklen på side 32-34:

1. Øge bevidstheden

2. Se mulighederne

3. Find balance

4. Hav formål

Artiklen fortsætter efter annoncen

5. Tag ansvar

6. Fasthold et positivt fokus

7. Involver for at udvikle

- Ved at lære de syv trin, kan dine drømme blive til dine mål. Det kan enten være dine personlige mål, mål for dit landbrug eller anden virksomhed, fastslår Niels Dybdahl.

Han peger på, at formålet grundlæggende er det, der skal drive os til målet, og så skal vi være klar over, hvorfor vi gør, som vi gør. Hvilke værktøjer skal vi bruge for at komme derhen - og hvordan kommer vi derhen? Og ikke mindst hvem er ansvarlig?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er venstre hjernehalvdel, som styrer dette, forklarer Niels Dybdahl.

Han understreger, at det gælder om at få alle til at forstå det.

Ved hjælp af de syv trin ender man ud i at lave et såkaldt "GoalMap", som er et engelsk koncept. Det ene kort udarbejder man med tekst, det andet med billeder (se figur 1 og 2).

- Landmanden skal forstå symbolikken, siger Niels Dybdahl og fortsætter:

- Med et GoalMap har du tilfredsstillet den venstre hjernehalvdel med en tekst og din højre hjernehalvdel med billeder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er vigtigt, at man placerer sit billedark, så man ser det så ofte som muligt. Hvis ens samarbejdspartnere også skal se det, kan man sende det til dem eller hænge det et sted, hvor de også kan se det.

- Det, hjernen arbejder ud fra, er billeder. Jo mere, du ser det, jo mere opfanger hjernen. Og du skal se det mindst en gang om dag­en, så din underbevidsthed arbejder hen mod målet, understreg­er Niels Dybdahl.