I disse tider er det vigtigt at tænke kreativt for at få mest muligt ud af sin jord. Det er også vigtigt, at vi tænker over, hvor i landsdelen det er, at vi dyrker vores valgte afgrøder.

På nuværende tidspunkt er der ikke lavet nogle forsøg, som viser, at kernemajs skulle være et bedre stivelsesrigt fodermiddel end sodabehandlet eller valset korn. Men stivelse i moden majs har den særlige egenskab, at den nedbrydes langsommere i vommen end stivelse i kornarterne. Derfor er nedbrydningsgraden lavere end af stivelse i korn. Det betyder, at en større andel af stivelsen passerer unedbrudt videre fra vommen til tyndtarmen (såkaldt bypass-stivelse). Her optages den som glukose, der overføres til leveren.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.