Sunde køer er mere produktive og kræver mindre opmærksomhed. En vigtig forudsætning for god sundhed og mobilitet er sunde klove. Desværre kæmper mange mælkeproducenter regelmæssigt med klovsygdomme, såsom digital dermatitis, i deres besætninger. Disse sygdomme er svære at kurere og forhindre med ad hoc-behandling. Lely har udviklet Meteorkonceptet til klovsundhed for at forbedre klovsundheden på en bæredygtig, dyrevenlig og sikker måde. Dette koncept omfatter målrettet rådgivning og støtte, særlige værktøjer og plejeprodukter.

Alle dyregrupper og flere faktorer

Det nye koncept er målrettet alle dyregrupper: ungkvæg, goldkøer og malkekøer. Derudover tages alle faktorer, som potentielt kan påvirke klovsundheden, med i betragtning. Resultatet er et skræddersyet koncept for hver enkelt bedrift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lely Meteor er et koncept til klovsundhed, der er baseret på tre fokusområder: rådgivning og support via Farm Management Support, særlige værktøjer samt plejeprodukter. Disse tre fokusområder anvendes til at styrke en nultolerancepolitik. Det omfatter registrering af klovsygdomme så tidligt som muligt og behandling af sygdomme straks. Tidlig registrering er kun muligt på baggrund af en god forståelse for og en viden om klovsundhed på mælkeproduktionsbedriften. Hele besætningens klove skal nøje evalueres, og selv de mindste afvigelser skal behandles tidligt.

Automatisk klovvask er integreret i malkerobotterne for at sikre, at klovsygdomme holdes på et minimum. På den måde rengøres klovene før hver malkning og sprøjtes efterfølgende med et plejeprodukt. De dyr, der ikke besøger malkerobotten, får deres forebyggende behandling med en mobil klovvasker.

- Efter en måned var digital dermatitis næsten helt væk på min bedrift. Klovvaskerne på mine malkerobotter sørger for, at det forbliver sådan, udtaler Johan Hutten, mælkeproducent i Overijssel, Holland.