Selvom mælkeydelsen falder en smule hos vores New Zealandske staldskribent, reddes det af at mælkeprisen bevæger sig i den rigtige retning.

Så er vinteren ovre, og det er blevet forår. I skrivende stund er vi næsten færdige med kælvningerne. Der mangler kun 27 køer her på Okaramio Valley Farm og 28 i Long Valley. Det har været en meget nem kælvningssæson med meget få mælkefeber problemer og kun et par enkelte køer, der skulle have hjælp.

Efter en meget mild vinter besluttede det sig pludselig for, i August, at blive koldt med frost ned til minus seks grader om natten, hvilket er koldt for os. En nat var det så koldt, at malkeanlægget var frosset, da der skulle malkes om morgenen, og det måtte tøes op med varm vand. Det var dog stadig så koldt, at slangerne frøs mellem køerne. Det har vi ikke prøvet før. Det betød også, at græsvæksten gik i stå, så vi blev nødt til at udfodre palmekernemel til køerne.

Ydelsen falder

Da træerne jo ikke vokser ind i himmelen, selvom kælvningerne som sagt har gået fint, så har det knebet med at få køernes ydelse til at holde niveauet fra sidste år.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind