Efter at kornhøsten og udfordringerne med dødsfald hos køerne er ovre, kæmper vi stadig med et for højt celletal.

Der er bedre tider i sigte. Arla har i denne uge meldt en stigning på 9,3 øre ud samt sagt mellem linjerne, at der er flere på vej. Det er dejligt, at det endelig går den rigtige vej.

Sommeren går på hæld, og det sidste halm blev kørt ind sidste nat. Det er altid en dejlig fornemmelse at være færdig med årets høst af de cirka 100 hektar korn, som er fordelt på hvede, vinterbyg og vårbyg.

Høsten er gået problemfrit, efter den endelig kom i gang. Vi ventede længe med at komme i gang med anden del af høsten, da vejret drillede. Den første vinterbyg høstede vi den 11. juli i år, hvor det blev til syv ton med en vandprocent på 24, hvilket var helt perfekt, da vi kører kornet hjem til crimpning i en plansilo. Vi diskuterede lidt, hvorvidt vi skulle eller ikke skulle crimpe eget korn i år, da det jo er lidt likviditetstungt at have liggende, men på den anden side får vi aldrig billigere korn. Der er ingen fradrag for rensning og tørring, som stort set aldrig er under en 10'er, og med en kornpris på foderkorn på omkring 100 kroner vurderede vi, at det var den bedste løsning. Det blev således, at vi crimpede de 300 ton, vi kan have liggende, hvilket svarede til vinterbyggen og hveden. De resterende 50 hektars vårbyg til malt solgte vi til foderstoffen, hvor alt blev godkendt, så det endte med at blive en okay forretning.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind