Fremstilling af mælk på baggrund af non-GMO-foder, vil for de fleste konventionelle mælkeproducenter betyde en udfasning af sojaskrå.

Meldingen fra Arla er, at vi skal vænne os til, at mælk ikke bare er konventionel eller økologisk, men også kan have andre anprisninger, for eksempel græsmælk eller mælk fra køer, der ikke har fået foder fremstillet ud fra genmodificerede afgrøder. Sidstnævnte er lige nu højaktuelt. Lad os kalde det non-GMO-mælk her, selvom det ikke er helt korrekt.

Det giver et tillæg på mælkeprisen og vil give nogle producenter en mulighed for at omlægge produktionen og tjene på det. For andre vil det være en større udfordring, og under alle omstændigheder skal det overvejes nøje på den enkelte bedrift.

...Højtydende køer er mere pressede på den mængde energi de kan optage...

Nogle mælkeproducenter bliver enormt frustrerede over, at der stilles yderligere krav for at opnå en merpris i en tid, hvor alle os, der på den ene eller den anden måde arbejder med konventionel mælkeproduktion, må indrømme, at det på godt jysk, "bare er træls". Rollen som rådgiver er, at hjælpe vores mælkeproducenter med at se mulighederne - de åbne døre - på de enkelte bedrifter. Det er også vores opgave at lukke dørene, hvis det, der gemmer sig bag ikke er relevant.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind