Helhedsrådgivning skal forbedre landmandens bundlinje gennem bedre koordination mellem dyrlæge, konsulenter og landmand.

Kan vi egentlig ikke tilbyde de danske kvægbrugere (endnu) bedre rådgivning og dermed bedre økonomi, hvis vi i endnu højere grad koordinerer dyrlægens, kvægbrugskonsulentens og andre rådgiveres arbejde - ikke bare i enkelte projekter, men løbende gennem hele året? Og hvis vi endnu mere end i dag tager udgangspunkt i den enkelte landmands målsætninger for besætningen?

Sådan spurgte vi for nogen tid siden os selv i Dyrlæger & Ko; og da vi mente, at svarene var ja og ja, gik vi i samarbejde med konsulenterne i Syddansk Kvæg og nogle udvalgte landmænd om den videre udvikling. Resultatet er blevet et koncept for, hvad man kan kalde helhedsrådgivning.

Tre hovedelementer

Pointen med det hele er, at den enkelte landmands bundlinje skal forbedres, og at de danske mælkeproducenter skal stå stærkere i den voldsomme konkurrence, vi i disse år ser på det globale marked for mælk. Nogle af de væsentligste veje til en bedre bundlinje er at sikre udveksling af viden mellem alle parter, eliminering af dobbeltarbejde samt at have ét fælles mål så rådgivningen ikke stritter i forskellige retninger, alt efter om det kommer fra dyrlægen, konsulenten eller en helt tredje?

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind