Sue og David Fish får to dollar mere pr. kg mælketørstof hos det lille andelsmejeri end hos giganten Fonterra.

God planlægning, løbende uddannelse af medarbejderne og hele tiden fokus på effektiviseringsmuligheder i driften er vejen til økonomisk succes. Det er efter denne filosofi, de newzealandske mælkeproducenter Sue og David Fish driver deres landbrug. Begge har en lang landmandsuddannelse bag sig, og efter 25 år i faget føler de, at det går rigtigt godt.

De driver tre gårde nær den lille by Morrinsville cirka 65 kilometer nordøst for Hamilton på Nordøen. De tre gårde er: Westmorland Estate på 122 hektar med 470 køer, Somerset Farm på 78 hektar med 300 køer og Longridge på 128 hektar med 500 køer. Dertil kommer et areal på 130 hektar til græsning af kalve og kvier.

...Mejeriet er effektivt drevet, og vi får cirka to dollar mere pr. kg mælketørstof, end Fonterra betaler...

De 1.200 malkekøer er krydsningskøer med tre fjerdedele frisisk holstein og en fjerdedel jersey.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind