Oosterhof Dairy i Himmerland har ved hjælp af faste rutiner og engagerede medarbejdere formået at få en god sundhed og lav dødelighed hos kalve og ungdyr.

God kalvesundhed har et utal af fordele. Helt basalt bliver sunde kalve til bedre malkekøer. Flere undersøgelser har vist, at kalve, som har været fri for sygdom, producerer væsentlig mere mælk i første laktation end kalve, der for eksempel har haft lungebetændelse.

Lav kalvedødelighed giver, alt andet lige, flere dyr til udskiftning - eller endda mulighed for overskud af kvier og dermed salg af kvier. Sunde kalve giver bedre foderudnyttelse og bedre tilvækst og dermed mulighed for tidlig løbning. Alt i alt sparede foderdage. Det koster tid og penge at passe og behandle syge kalve. På både den korte og lange bane giver det således økonomiske og tidsbesparende fordele at have sunde kalve. Til sidst er det - for de fleste - en personlig og faglig tilfredsstillelse at have sunde kalve og lav kalvedødelighed.

... Set i forhold til besætningens størrelse er den lave kalvedødelighed endnu mere imponerende ...

Stor bedrift og lav kalvedødelighed

Det er ikke usædvanligt at se forholdsvis flere udfordringer med kalvesundhed og -dødelighed på store bedrifter. Det hænger sandsynligvis sammen med, at smittetrykket stiger på grund af de mange kalve, og at der ofte er flere personer involveret i pasningen af kalvene.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind