Erfaringerne viser, at der er penge at hente ved at skifte madrassengebåse ud med kummesenge.

Der er stor interesse for bedre liggekomfort til malkekøerne. Årsagen er ofte, at de nuværende madrasser er blevet hårdere og hårdere med tiden, og køerne nu for alvor begynder at vise tegn på dette i form af tykke haser, hårafslid og øget sygdomsfrekvens. Selv på relativt nye madrasser ses denne reaktion fra køerne.

Populært sagt er madrasser ikke opfundet til køer. Det er noget, vi har opfundet for, at det skulle blive nemmere at passe køer. Resultatet er dog i mange tilfælde, at vi blot bruger tiden på at "vedligeholde" køerne i stedet for at forbygge, at de bliver syge.

Et alternativ til nye madrasser er at ændre sengebåsene til kummesenge. Erfaringerne fra de mælkeproducenter, som allerede har gjort det, er, at der normalt kan hentes mellem 500 og 2.000 kg mælk pr. årsko. Årsagen til ydelsesstigningen ligger måske mest i, at bund-niveauet hos køerne hæves, da en kummeseng blandt andet resulterer i færre benproblemer og dermed færre køer, som har en nedgang i ydelsen. Samtidig kommer køerne sig hurtigere efter et sygdomsforløb, når de har en ordentlig sengebås, og i sidste ende får man nogle køer, der har en bedre holdbarhed med den øgede indtjening, det giver.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind