Mælkeproducent Erik Hansen, Rødding vil have sand i sengebåsene. Han vil også levere gylle til det lokale biogasanlæg. En vanskelig kombination, idet sandet skaber problemer på biogasanlægget.

Erik Hansen leverer kvæggylle til biogasanlægget Linko Gas i Lintrup i Vejen Kommune. Foreløbig er han den eneste, der bruger sand i sengebåsene, men yderligere to leverandører er på vej.

- Problemet er, at sandet bundfælder i tankene. Den største del lander i indleveringstanken, som vi en gang i mellem er nødt til at tømme og skovle sandet ud. Det er både tidskrævende og dyrt, men det er ene værre, at en del af sandet også ryger ind i de lukkede tanke, hvor gassen produceres. Her bliver vi simpelthen nødt til at lukke produktionen helt ned for at rense tankene - systemet er slet ikke bygget til det, fortæller driftsleder Martin Fey, Linko Gas.

...Køerne ligger godt, og de slipper for yverbetændelse...

Han vil hellere arbejde for at finde løsninger end sige nej til nye leverandører med sand i sengebåsene. Han forventer, der vil komme flere, der vælger sand som liggeunderlag i de kommende år.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind