Når der skal tænkes i alternativer til afgræsning på New Zealand, kræver det i disse tider en grundig beregning af, hvad der kan betale sig.

Som tiden dog går. Det er ikke til at forstå, at sommeren nu er forbi, og efteråret er begyndt. Hvis man havde været turist eller bybo, har det været en fantastisk sommer med varmt og tørt vejr måned efter måned. Som kvægbonde har det været knapt så sjovt. Det endte nemlig med tørke i store dele af New Zealand, og med en meget lav mælkepris har det ikke været let at forblive optimistisk.

Efter en periode med opadgående priser på Fonterras auktioner har der igen været et fald på ni procent. Vi har lige fået at vide, at Fonterra kan holde en mælkepris på 4,70 dollars pr. kg mælketørstof, men dividenden vil falde. Det vil højst sandsynligt betyde et fald i aktieprisen. Der er heller ikke tegn på, at det vil være meget bedre i næste sæson.

Tørken satte sit præg på græsset

Mange har måttet købe store mængder foder ind for på grund af for lidt græs. Det betyder, at der er en del, som er i økonomiske vanskeligheder.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind