Forbedringer af stalden vil føre til en bedre velfærd hos køerne - og der er flere løsninger.

Dårlig indretning af sengestalde kan give velfærdsmæssige problemer for køerne. Både klove og lemmer samt nakke og bov kan få skader eller trykninger af inventar, der sidder forkert i dårligt indrettede sengebåse.

Gå din sengestald igennem for forbedringer og skab en bedre stald for dine køer. Det er for tiden meget populært at skifte fra kunststofmadrasser til en kumme med et blødt lejemateriale. At lave en kumme og fylde den op med et lejemateriale er let nok, men er stalden som helhed blevet ret meget bedre af det? Der er flere ting, der kan spille ind på, om stalden giver køerne en god velfærd. I nogle stalde vil den bedste løsning måske være at udskifte de nuværende madrasser til nye med bedre liggekomfort.

Sengekummer skal være fyldt godt op

Kummen kan laves på mange måder. Det bedste er at sænke bunden i sengen, så bagkantens højde kan holdes på 20-25 centimeter til køerne. Men mange vælger den nemme løsning med at hæve bagkanten og lave kummen ovenpå den eksisterende bund eller madras. Køer, der er godt gående, kan godt komme op over kanten, men hvad med de køer, der er svagt gående på grund af klov- eller benproblemer? Sengekummer skal altid være fyldt op med lejemateriale for, at koen kan ligge blødt og ikke få trykninger af bagkanten.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind