To forskere giver her deres bud på udledningen af klimagasser fra henholdsvis konventionel og økologisk mælkeproduktion samt en forklaring på, hvad der påvirker udledningen

En liter mælk har et klimaaftryk på 1,2 kg CO2-ækvivalenter. Det svarer til den samlede udledning af klimagasser, som produktionen af denne liter mælk har forårsaget i hele kæden fra kvægbedriften inklusiv produktion af hjælpestoffer, som indkøbt foder, diesel og kunstgødning, over transporten og forarbejdningen på mejeriet til opbevaring på køl i supermarkedet.

Heraf udgør udledningen af drivhusgasser, indtil mælken forlader gården, 80-90 procent af det samlede klimabidrag fra produktionen af mælk. For at opnå markante reduktioner i bidraget fra produktionen af mælkeprodukter er det dermed afgørende, at der sker en reduktion i udledningen af klimagasser fra primærproduktionen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind