Lyt til artiklen:

Nyt logistikcenter i Glyngøre bygges som et nulenergihus

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Skov Gruppen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, etablerer et nyt logistikcenter i forbindelse med virksomhedens hovedkontor. Den samlede investering løber op i 100 millioner kroner, skriver Skov i en pressemeddelelse.

For at understøtte Skovs vækststrategi har virksomheden netop besluttet at etablere et nyt logistikcenter, der skal stå færdigt til ibrugtagning i december 2022. Det nybyggede areal er på godt 16.000 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har valgt at etablere et nulenergihus ved at anvende varmepumper og solceller. Det er vigtigt, at vi som virksomhed har fokus på miljøbelastningen af vores aktiviteter. Ligeledes etablerer vi sedumtag (græstag) på dele af tagfladen, fortæller Leo Østergaard, Adm. Direktør Skov A/S.

I sidste regnskabsår omsatte Skov Gruppen for 892 millioner kroner. Mere end 90 procent af denne omsætning gik til eksport.
- Det ny logistikcenter samler lageret i Danmark på én lokation tæt på vores lokale underleverandører. Det bidrager til, at vi effektivt kan levere vores løsninger verden over til konkurrencedygtige priser, fortsætter Leo Østergaard.

Globalt udsyn

I forbindelse med etableringen indkøbes nyt lagerudstyr, som automatiserer og effektiviserer arbejdsgangene. Effektiviteten og kvaliteten bliver også øget ved indførelse af et nyt warehouse management system.

- Skov er en global virksomhed, men vi har fødderne solidt plantet i Vestjylland. Vores tilhørsforhold cementeres nu yderligere via denne investering, afslutter Leo Østergaard.

Den lokale entreprenør Ole Ibsen A/S, der også stod for Skovs sidste udvidelse i 2017, skal opføre de nye bygninger. Tegningsarbejdet er lavet af arkitektfirmaet Andreas Ravn i samarbejde med Viborg Ingeniørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdet starter den 1. juni 2021. Første fase er nedrivning af de gamle Royal Greenland bygninger, der har fungeret som midlertidigt lager.