Automatisk oplæsning:

Aconto-prisen på mælk stiger hos Arla

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk vil stige med 11,2 DKK øre/kg fra maj 2021. Priserne på råvaremarkedet har været stabile den seneste måned, understøttet af en sund efterspørgsel og drift.

Arlas acontopris for konventionel mælk vil stige med 11,2 DKK øre/kg fra 1. maj 2021. Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, være 271,0 DKK øre/kg, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Arlas acontopris for økologisk mælk vil stige med 11,2 DKK øre/kg fra 1. maj 2021. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, være 331,6 DKK øre/kg.

Sverige

I Sverige vil den økologiske mælk stige med yderligere 0,5 €c/kg, svarende til en samlet stigning på 2,0 €c/kg for svensk økologisk mælk. Den yderligere stigning i tillægget for svensk økologisk mælk skyldes en øget efterspørgsel på det svenske marked.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Priserne på råvaremarkedet har været stabile den seneste måned, understøttet af en sund efterspørgsel og drift.

Udsigterne ser på nuværende tidspunkt stabile ud.

Markedsoversigt

Den indvejede mælk i EU er fortsat under pres. For både februar og marts forventer vi aktuelt en negativ mængde indvejet mælk (0 til -0,5 %). Hovedårsagerne til den negative mængde indvejet mælk i første kvartal er Frankrig og Tyskland, men andre større producenter som Danmark og Holland ligger også under sidste års niveau.

UK, Irland og Italien havde til gengæld en moderat vækst i mængden af indvejet mælk i begyndelsen af året. På den anden side af Atlanten står mælkeproduktionen fortsat også stærkt. Mælkeproduktionen i USA er startet højt (+2 % i feb.) - og også Sydamerika har fortsat høj vækst (5 % i feb./mar. år-til-år). I Oceanien steg væksten med 3 % i New Zealand og 2,8 % i Australien i februar.

Ost

Priserne på mozzarella er fortsat med at stige i Europa - fortsat med god efterspørgsel. Priserne på mozzarella uden for Europa er stadig på et lavere niveau. Gul ost, især Gouda, har været under et vist pres de seneste uger med faldende efterspørgsel lige inden påske.

Mælkepulver

Priserne på sødmælkspulver er stabile på kort sigt, men er steget lidt for tredje kvartal. Priserne på skummetmælkspulver holdes meget stabile. Udbuddet i EU er meget begrænset.

Smør

De europæiske priser på smør i store partier til industrien har været stabile på et lidt lavere niveau siden midten af marts - efter at behovet omkring påske var opfyldt. Priserne på fløde har haft det samme mønster. I det seneste GDT-resultat sås en yderligere stigning på +2 procent for smør, hvilket øger forskellen mellem Oceanien og Europa.