Automatisk oplæsning:

Størstedelen af slagtepræmier udbetalt på under en uge

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Takket være en effektiv automatisering har Landbrugsstyrelsen udbetalt mere end 200 mio. kroner i slagtepræmien på under en uge.

Onsdag d. 3 marts begyndte udbetalingerne af slagtepræmien for 2020. Udbetalingerne fra Landbrugsstyrelsen sker til de kvægproducenter, som har tilmeldt sig ordningen, og som har slagtet mindst fem kvier, stude og tyre i 2020. På under en uge har over 96 procent af de tilmeldte kvægproducenter fået udbetalt deres præmie.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- På under en uge har vi udbetalt slagtepræmien til næsten alle kvægproducenter. Det er takket være vores automatisering, at vi kan udbetale så hurtigt. På stående fod har vi udbetalt over 220 mio. kr. Vi mangler kun at udbetale få procent, siger enhedschef Jesper Loldrup

Slagtepræmien for 2020 er større end tidligere, da det sidste år blev besluttet at forøge puljen til kvægbønderne med 65 mio. kroner. I de seneste år har der været lave priser på slagtekvæg og en øget eksport af kalve. Prisniveauet er også påvirket af corona-nedlukningerne af restaurantbranchen, fordi det har ført til en lavere efterspørgsel på de dyrere udskæringer, som normalt går til blandt andet restauranter i både ind- og udland.

Slagtepræmien sikrer produktion under danske forholdFormålet med slagtepræmien er at sikre en økonomisk bæredygtighed i slagtekvægssektoren i Danmark, samt at undgå lange transporter til udlandet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Med slagtepræmien giver vi en hjælpende hånd til de danske kvægproducenter, der lige nu er presset af lave priser blandt andet på grund af corona-situationen. Dette års slagtepræmie er igen på 245 mio. kroner, og der er åben for ansøgninger i vores fællesskema. Her kan producenter med kvægbesætninger ansøge om tilskuddet indtil den 16. april, siger Jesper Loldrup

Der blev i 2020 slagtet ca. 228.000 dyr. Ca. 3.700 landmænd er både tilmeldt ordningen og har slagtet mindst 5 præmieberettigede dyr. Landbrugsstyrelsen udbetaler 1071,28 kr. pr. dyr.