Automatisk oplæsning:

Højere mælkepriser og bedre udnyttelse af foder skaber fremgang

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Opgørelser over kvægbruget viser fremgang i driftsresultater på 200.000 kroner fra 2019 til 2020.

L&F Kvæg kan overordnet glæde sig over, at der er fremgang i kvægbruget.

- De foreløbige driftsresultater for konventionelle bedrifter med malkekvæg viser en fremgang på 200.000 kr. fra 2019 til 2020. Fremgangen skyldes gode grovfoderudbytter, flere køer og lidt højere mælkepris som følge af en forhøjet efterbetaling, fortalte Christian Lund på dagens kvægkongres.

Til sammenligning viser de økologiske bedrifter en tilbagegang på 275.000 kroner, hvilket især skyldes et fald i mælkeprisen og negativ værdiændring på økologisk grovfoder.

- Vi har endnu ikke tilstrækkeligt med regnskaber til at kunne vise de foreløbige driftsresultater for bedrifter med slagtekalveproduktion, men forhøjelsen af slagtepræmien forbedrer driftsresultatet mærkbart i 2020 i forhold til 2019, sagde Christian Lund.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fremstillingsprisen for mælk falder fortsat i begge grupper.

- Det er ganske enkelt imponerende, at fremstillingsprisen i løbet af de sidste 7-8 år er faldet med i gennemsnit 45-55 øre pr. kg mælk på vores bedrifter, sagde kvægformanden.

- Det er jo fantastisk at se og også noget, vi talte meget om i sidste års beretning, så det er dejligt, at det hjælper at sætte fokus på et område og at vi kan løfte resultaterne i fælles flok, sagde Christian Lund.