Automatisk oplæsning:

Sektordirektør: Data giver værdi og høj troværdighed

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Kvalitetsdata er grundlaget for at kunne dokumentere bæredygtighed i dansk kød og mælk, mener sektordirektør Ida Storm Seges Kvæg.

På dagens virtuelle kvægkongres roste sektordirektør kvægsektoren for et unikt fællesskab i form at samarbejdet om data, som er opbygget over mange år.

- Det giver værdi i hele kæden. I udlandet, falder de stadig på halen over vores unikke samling af data - og at det netop er samlet ét sted. For den enkelte landmand giver det værdi at kunne få et overblik over sin produktion i DMS. Det overblik er udviklet på baggrund af fælles data og fælles midler, sagde Ida Storm til de 1365 deltagere på dagens kvægkongres.

Men kvalitetsdata - er også grundlaget for hele avlsarbejdet.

- Den meget store tilslutning til ydelseskontrollen gennem mange år og et avlsarbejde, hvor der også er fokus på økonomi, sunde og holdbare dyr gør, at "dansk" er et kvalitetsstempel når vi taler køer, sagde Ida Storm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En dansk kvie har generelt en højere pris på det internationale marked end en tilsvarende kvie fra Tyskland eller Holland, fortalte sektordirektøren på kongressen.

- Det er fordi der er tillid til at de danske køer er god kvalitet. Ligesom der er stor tillid til at den danske mælk og kød har en høj og veldokumenteret fødevaresikkerhed. Og kvalitetsdata er også grundlaget for at kunne dokumentere den bæredygtighed i vores produkter, som bliver mere og mere efterspurgt, sagde sektordirektøren under beretningen.

Forskning

Ida Storm roste kvægbrugerne for at bidrage med penge til udvikling og forskning til gavn for hele klyngen.

- Det er selvfølgelig ikke alle forskningsprojekter på Universiteterne, Seges og andre, der kommer alle kvægbrugerne til gavn, men hvis det gavner 10 procent af jer kan det også være med til at gøre den samlede kage større, sagde hun.

- Så jeg er faktisk meget stolt over at være en del af det unikke fællesskab, som er bygget op i kvægklyngen gennem mange år - og har stor respekt for det. Og jeg håber også at alle derude, der også er en del af det, en gang imellem lige træder et skridt tilbage fra hverdagens gøremål og føler den samme stolthed, sagde Ida Storm.