Per Mortensen fra Østbirk, der er en engageret og ihærdig mælkeproducent, stiller op til L&F Kvæg.

Vi skal pleje vores image som stolte producenter af kvalitetskød- og mælk, og vi skal sikre, at bankerne kan se en fremtid for dansk kvægbrug. Det er to af de mærkesager, som mælkeproducent Peter Mortensen vil kæmpe for, hvis han bliver valgt ind i L&F Kvæg.

Det skriver Velas i en pressemeddelelse.

- Peter er et engageret menneske, der lægger et stort arbejde i de ting, han kaster sig ud i. Som næstformand i Østjysk Landboforening løfter han en stor opgave. Han står blandt andet i spidsen for vores Åbent Landbrug-udvalg og er god til at bringe faglige problemstillinger ind i debatten. Når han bliver valgt til en post, lægger han en masse energi og kræfter i arbejdet, understreger Henrik Nielsen, formand for Østjysk Landboforening.

- Det er vigtigt for Peter, at vi viser vores erhverv frem og er stolte af de fødevarer, vi producerer. For år tilbage var Horsens dyrskue og madmarked ved at lukke. Det var Peter ærgerlig over, og han kæmpede for at få det til at fortsætte. Og det lykkedes heldigvis. I dag er han formand for dyrskuet og madmarkedet, som hvert år er trækplaster for 8.000 mennesker, fortsætter Henrik Nielsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En stor styrke

Ud over organisationsarbejde er 48-årige Peter Mortensen en aktiv medspiller på Torp Søgård ved Østbirk, som han har med sin bror. Sammen driver de en mælkeproduktion med 210 Holstein årskøer.

- Det er en stor styrke, at Peter både er engageret i organisationsarbejde og spiller en stor rolle hjemme på bedriften. Det er vigtigt, at vores repræsentanter i L&F Kvæg kan gøre en forskel for den enkelte landmand på staldgangen. Det har Peter kvalifikationerne og erfaringen til. Han har hånden på kogepladen og kan se de faglige udfordringer, der er inden for kvægbrug. Han oplever dem selv på tæt hold, forklarer mælkeproducent Mads Ø. Nielsen.

- Det er nogle spændende tanker, Peter har, og det er nødvendigt, at vi får arbejdet på at fremtidssikre velfungerende bedrifter og sikre, at bankerne kan se en fremtid for dansk kvægbrug. Hvis vi ikke har en finansiel opbakning, ser det sort ud, slutter Mads Ø. Nielsen.