Lyt til artiklen:

Danish Agro: Fordele ved tidlig omlægning til non-gm-foder for mælkeproducenter

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Fra 1. oktober 2021 skal alle Arla-leverandører overgå til at levere non-gm-mælk. Dette gælder også for levering til flere andre mejerier. Det tager tre måneder at omlægge sin produktion, og Danish Agro opfordrer der alle landmænd til at gå tidligt i gang. Ifølge markedschef i Danish Agro, Kent Mathiesen, giver det en række fordele.

Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En del mælkeproducenter har valgt at starte de tre måneders omlægning allerede fra januar i stedet for 1. juli, som ellers er den senest mulige dato. Og det er en rigtig god idé at komme tidligt i gang, så hele forløbet fra planlægning til udførelse kan ske så smidigt som muligt. Med en så stor omlægning af fodringen vil der skulle bruges en anden sammensætning af råvarer, og der er det en fordel for alle parter, at der er tid til indkøring, evaluering og eventuelle justeringer, siger han, og pointerer, at Danish Agro står klar med en række stærke non-gm-foderløsninger med tilhørende rådgivning.

Kent Mathiesen forklarer derudover, at hvis du som landmand allerede nu kender din præcise omlægningsdato, så er det en god idé at oplyse dit grovvareselskab om den, så det er registreret, og der kan bestilles de rigtige varer i god tid.

Danish Agro producerer non-gm-foder på selskabets fabrik i Bramming. Produktionen har kørt siden 2016, og Danish Agro var de første i Danmark, som blev certificeret i henhold til den tyske non-gm-certificering VLOG, der står for "Verband Lebensmittel ohne Gentechnik".