Automatisk oplæsning:

Koen er blevet det sorte får

00:00
Hastighed: ???x
00:00

En ny animationsfilm forklarer kort og klart om metan-dannelsen i koens vom, og hvorfor metan er en mere effektiv klimagas end CO2.

Køer er blevet klimadebattens sorte får. Men det er faktisk ikke helt retfærdigt at skyde direkte på koen, for det er jo drivhusgassen metan, som dannes af en lille gruppe mikroorganismer i koens vom, der er den egentlige udfordring for klimaet.

Men hvordan er det nu, det hænger sammen - hvorfor dannes der metan i koens vom, og hvorfor er metan en mere effektiv klimagas end CO2?, skriver Landbrugsinfo Kvæg.

På under to minutter giver animationsfilmen svarene på: Derfor er metan det sorte får. Hvorfor dannes der metan i koen, og hvorfor er metan værre end drivhusgassen CO2? Få svarene i denne animationsfilm: Derfor er metan det sorte får.

Podcasten fra Seges giver en bred forståelse for metan-problematikken omkring køer - og hvordan, der arbejdes på at løse den.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I Podcasten møder man mælkeproducent Torben Sønderby, professor Mette Olaf Nielsen fra Aarhus Universitet og sektordirektør i L&F, Kvæg, Ida Storm.

Lyt til podcasten: køer, klima og metan.