Youtube-film og ny facebook gruppe vil sætte fokus på klovsundhed og øge kendskabet til værdien af registrering af klovlidelser.

Faggruppe Kvæg under Den Dansk Dyrelægeforening har gjort 2021 til klovens år. Det sker med en række initiativer, som understøtter arbejdet ude i praksis.

Der er nedsat fem styregrupper i projektet: Klovens år.

En kommunikationsgruppe skal arbejder med blandt andet at lave film og artikler. Gruppen har etablere en Facebookside Klovens år 2021 og en YouTube-kanal, hvor mindst 50 film vil blive udgivet løbende, skriver DDD.

En anden gruppe skal samarbejde med landbrugets organisationer - arbejder bl.a. på lovgivning omkring klovbeskæring; herunder at en klovbeskærer skal være uddannet for at beskære andre folks dyr.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

At få lavet et klov-index og få data omkring klovene ind i velfærdsprogrammer, såsom Arlagården, Hjerteordningen eller "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" Rådgivere og dyrlæger - arbejder med små webinarer omkring klovsundhed for dyrlæger og med at få lavet en hjemmeside, hvor alle informationer om klove kan findes efter at sundklov.dk er nedlagt.

En anden gruppe skal se på klovbeskærere og arbejder på at få flere klovbeskærere til at registrere lidelser, samt få deres sundhedsrapporter om beskæringer videregivet til landmandens dyrlæge, så disse kan anvendes aktivt.

En gruppe skal arbejde med landmændene og få den til at efterspørge klovregisteringer, samt få landmændene til at erkende deres udfordringer omkring klovsundheden i deres besætning. Eventuelt få lavet et klov-index, så landmændene kan måle deres klovsundhed i forhold til hinanden.