En gruppe mælkeproducenter gør oprør mod Arla´s afregningspriser, ledelsesstil, virksomhedsstrategi og har stiftet en gruppe på Facebook, der skal samle kræfterne.

Indtil videre har gruppe: "Bedre mælkeafregning ved Arla" fået 622 medlemmer og har udsendt spørgeskema til gruppen, der skal kortlægge tilfredsheden blandt Arlas andelshavere.

Gruppe er for mælkeproducenter, der er utilfredse med den mælkepris Arla udbetaler, samt den ledelses og virksomhedsstrategi Arla har kørt de sidste mange år.

- Hvis man ligesom os er utilfredse, så være med til at skubbe til Arla for at få bedre vilkår for os andelshavere, skriver initiativtagerne bag Facebook-gruppen.

Lukkethed

LDM har i årevis kritiseret Arla for lukkethed og ugennemskuelige afregningspriser, men det er ikke Landsforeningen af Mælkeproducenter, der står bag Facebook-gruppen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- LDM har i stedet valgt at følge det formelle spor ved at stille spørgsmål til Arla Foods og om nødvendigt bede en advokat om hjælp til at få svarene. LDM's bestyrelse er klar over, at nogle synes, det er for langsom en udvikling, og de har derfor lavet deres egen gruppe, som er forbeholdt Arla-andelshavere, skriver LDM i sit ugenyt.

- Der er tydeligvis stor opbakning til kravet om en bedre afregningspris. Gruppen har allerede fået næsten 622 medlemmer, og over 340 har svaret på et spørgeskema, som gruppen har lavet for at få belyst tilfredshed og utilfredshed med Arla Foods, skriver LDM.

- Opbakningen kan kun ses som endnu et bevis for, at ledelsen i Arla Foods er ude af trit med ejerne, og ikke informerer tilstrækkeligt om situationen. På mange bedrifter opleves Arlas gode resultater som en direkte hån, når afregningsprisen ikke engang dækker produktionsomkostningerne, skriver LDM.

- Det ville være bedre, hvis Arla Foods ville samarbejde og tage andelshaverne mere med på råd, holde andelshaverne underrettet, følge andelsretten, og oplyse om, hvordan pengene fordeles, som LDM og flere repræsentantskabsmedlemmer har bedt om.