Den 4. september åbner en ansøgningsrunde for modernisering af kvægstalde, og bedrifter, der har planer om at bygge nyt eller bygge til, bør søge tilskuddet, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

For det kan meget vel være sidste chance for tilskud i en længere periode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er 85 millioner kroner i puljen i år, og ansøgningsperioden udløber den 30. oktober 2020. Der er tilskud til ny- eller tilbyg, men ikke renovering.

- Landdistriktsprogrammet, hvor midlerne kommer fra, udløber i år, og der er ikke forhandlet et nyt program hjem endnu, fortæller Ellen Friche Nielsen, der er projektkonsulent i Agri Nord.

I 2021 er der tilskud til miljøteknologi og økologisk investeringsstøtte, men ikke til byggeri.

- Derfor bør man slå til nu, og vi ved, at der er mange slidte stalde derude, som trænger til udskiftning eller udvidelse, siger Ellen Friche Nielsen.

Få de bedste chancer for tilskud

Ellen Friche Nielsen forventer, at der vil være mange om buddet, når ansøgningsrunden starter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er det vigtigt, at man får lavet ansøgningen korrekt for at komme i betragtning til til-skudskronerne, der udgør 20 procent af hele byggeprojektets pris.

Desuden er reglerne for tilskud meget komplicerede.

- Det er afgørende, at man får dygtig og kompetent rådgivning, siger hun.

Desuden er det ekstremt vigtigt, at projektet bliver sammensat, så det, man søger om, er realisérbart både miljømæssigt og økonomisk, og i sidste ende også er det, man ønsker at bygge.

- Projektet skal give mening, og det skal på alle måder kunne lade sig gøre, siger rådgiveren.