LandboNords nye Kødkvægs og deltidsudvalg konstituerede sig for nylig. Medlemmerne i udvalget sætter fokus på deltidslandmændenes og kødkvægsproducenternes interesser. Det involverer blandt andet afgræsning, pleje af naturen, Grøn Omsorg, biodiversitet og "køb dansk".

Udvalget har allerede haft fokus på de lækre og lokale danske fødevarer, som endnu flere forbrugere gerne må få øjnene op for. Derudover vil køb af lokale produkter bidrage til at forbedre bæredygtigheden, da transportomkostningerne mindskes markant., skriver Landbo Nord i en pressemeddelelse.

Det samlede udvalg er sammensat som følger: Formand Jørgen Vigsø, næstformand Jørgen L. Jensen samt Leif Christensen, Mikael O. Sørensen, Søren Baggesen, Erik Andersen, Kurt Lund Sørensen, Ove Engbjerg, Christian Dalsgaard Christensen og Eske Harboe Høj Laursen.

Høje krav til dyrevelfærd

Holdningen i udvalget er, at Nordjylland bugner af lækre lokale råvarer, som langt flere burde sætte tænderne i. Danmark producerer nemlig fødevarer af høj kvalitet, og masser af dem, så der er plads til, at endnu flere køber de gode danske fødevarer såsom okse-og kalvekød, oste, is, grøntsager med mere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har desuden høje krav til dyrevelfærd i forhold til mange andre lande. Derfor er håbet, at mange flere vil støtte op om de danske fødevarer, når der købes ind. Heldigvis har flere fødevarebutikker fokus på at støtte de danske producenter og alle de fantastiske danske fødevarer, skriver udvalget.

Mange ildsjæle på landet

Udvalget vil også have fokus på biodiversitet, livet på landet, og på hvad landdistrikterne bidrager med til lokalsamfundet.

Der masser af aktivitet i livet på landet efter fyraften, hvor deltidslandmænd passer deres deltidslandbrug, for eksempel ved at pleje naturen. Der er også en masse ildsjæle på landet og i landdistrikterne, som gør en kæmpe indsats for at opretholde foreningsliv, arbejdspladser osv. Der er skøn natur, frisk luft og nok af plads på landet samtidig med at der også er en del beskæftiget her, og disse arbejdspladser skal vi helst beholde, mener udvalget.

Derudover vil det nye Kødkvægs og deltidsudvalg gerne pleje og videreføre det gode samarbejde, som LandboNord har med flere af de grønne organisationer som Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Biavlerforening. Eksempelvis har der i fællesskab været fokus på blomsterstriber og vildtstriber.