De danske slagtegriseproducenter bliver dygtigere og dygtigere. Det viser Seges´ seneste landsgennemsnit, hvor produktiviteten igen er øget. Det glæder Danish Crowns Rådgivning, der kan se tendensen fortsætte.

Den danske slagtegriseproduktion flytter sig i den rigtige retning på næsten alle parametre, når det kommer til produktiviteten. Det viser det seneste landsgennemsnit fra Seges, og det er også noget, der kan mærkes i Danish Crowns rådgivning.

- Vi er glade for at se, at det store arbejde, der bliver gjort blandt vores ejere hver dag, også giver udslag på data. Vi oplever en andelshavergruppe, der bliver mere og mere faglige og professionelle, så på den måde er det ikke en overraskelse for os, at der er gode resultater i landsgennemsnittet, siger Kristian Jensen, der er daglig leder for rådgivningsteamet.

De gode tendenser ser derfor også ud til at fortsætte. Danish Crown Ejerservice kan nemlig se, at tallene for de ejere, der er tilmeldt dynamisk tilvækst via Danish Crowns Dashboard, fortsætter opad, skriver Danish Crown i deres ugenyt.

- Landsgennemsnittet bygger på tal fra 2019, og når vi kigger på de tal, vi har adgang til gennem dynamisk tilvækst, så kan vi se en fortsat stigning. I 2020 ligger tallet omkring 1.015 gram daglig tilvækst blandt vores leverandører, så det kunne tyde på, at de gode resultater fortsætter, siger Kristian Jensen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udover det samlede gennemsnit for hele sektoren, bliver der også lavet tal for de 25 procent bedste danske slagtegriseproducenter i Landsgennemsnittet. Her ligger de producenter, som er en del af Danish Crowns Produktionskoncept Slagtesvin, godt til.

- Vi har 21 besætninger, som er startet op i Produktionskoncept Slagtesvin, og der kan vi se, at gennemsnittet af disse besætninger ligger inden for tallene i den bedste fjerdedel af Landsgennemsnittet. Besætningerne i konceptet performer godt og vi kan se at effektiviteten også for de bedste besætninger flytter sig fremad. Vi har plads til at starte lidt flere besætninger op, hvis der er nogen, der er interesserede i at prøve kræfter med konceptet, siger Kristian Jensen.